50-то юбилейно представление на "Кралицата майка" от Манлио Сантанели в Театър 199

15 юли (понеделник), 20.00 часа
участват Невена Мандаджиева (АСКЕЕР 2011 за водеща женска роля) и Владимир Пенев, превод Аве Иванова, постановка Валентин Ганев, режисьор Антоанета Симеонова, сценография Красимир Вълканов, звукова среда Слав Бистрев

" …Пиесата „Кралицата Майка” на Манлио Сантанели… е една от най-хубавите пиеси, които съм гледал напоследък.
… една зашеметяваща пиеса, едновременно трагична, смешна и деликатна. Тя е пропита от цялата трагична странност на новия театър.
Темата е следната: обратно на едиповия конфликт между баща и син, където синът убива в крайна сметка бащата, тук става дума за смъртоносна схватка между майка и син. Синът е този, който ще бъде победен."
Йожен Йонеско (в. „Фигаро”,16 ноември 1987)

"…От моноспектакъла си „Жарава” Невена Мандаджиева не се е появявала в така сложно разработена и изиграна роля. Безпомощна старица, неостаряваща хулиганка, заядлива свекърва и тъща, самовлюбена жена, жестока майка, опърничав характер, неизтощимо фантазираща желаното си семейно щастие и влюбения си съпруг, загрижена майка са само част от широката скала, в която тя разиграва противоречивия образ на Реджина. И колкото тя показва чудесния си вкус към играта с детайла, толкова завладяващо Владимир Пенев показва типичната само за него игра с контрастни състояния и сблъскване на жанрови изкази. Лекото и с мяра удържано движение в пространството между гротескното, пародийното, ироничното, сантименталното и драматичното, за да покаже драмата на 50-годишния Алфредо, поставя тази роля сред най-добрите му постижения.
Трудно е да си представи човек по-добър дует от този. Редки театрални мигове са не само подобен точен избор за ролите, колкото подобно високо ниво на актьорско партниране, на овладяно удоволствие от него, на надиграване и показване на богатите им възможности за изказ, които все по-малко актьори познават, владеят и са в състояние да развиват."
Виолета Дечева (в. "Култура", 18 февруари, 2011)

"Горещо препоръчваме това представление, защото отдавна не бяхме гледали никъде Невена Мандаджиева, а тук тя прави страхотна роля.
Дуетът, или по-скоро дуелът между възрастната Реджина (Невена Мандаджиева) и нейния син (Владимир Пенев)… може да послужи като открит урок по актьорско майсторство."
Мариана Цветкова (в. "Монитор", 9 февруари, 2011)

Невена Мандаджиева и Владимир Пенев са носители на втори актьорски награди от Фестивала на камерните театрални форми във Враца 2011

Екипът създал представлението бе номиниран за Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата в категория ТЕАТЪР.

Невена Мандаджиева получи актьорска награда и на фестивала СЦЕНА, ПАЛИТРА, СЛОВО – февруари 2012, Пловдив.

Невена Мандаджиева беше номинирана и за наградата ИКАР 2012 за най-добра женска роля.

Билетна каса
работно време: всеки ден от 9:30 до 19:30ч.
за допълнителна информация, резервации и доставка: (02) 9878533, 0889 028 099 и e-mail: tickets@theatre199.org

Сподели в: