50 прояви ще има на "Варненско лято" 2008

Над 500 участници и гости, 50 прояви на осем сцени, дискусия на тема "Творческите градове… ще има на 16-то издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято", който ще се проведе от 2 до 12 юни 2008 г. Тази година част от проявите ще бъдат изнесени и в други градове – Балчик, София, Бургас.

В официалната селекция са включени десет постановки – "Чайка", "Три сестри", "Възгледите на един учител за народното творчество", "Шведска защита", "Макбет", "Коко", "Валентинов ден", "Лазар и Иисус", "Малка пиеса за детска стая", "В очакване на Годо".

Досега 70% от пуснатите билети във Варна са разпродадени, съобщиха организаторите.
Един от чуждестранните спектакли, които ще бъдат представени на Варненско лято, е "Андромаха" на Деклан Донелан. На 6 юни 2008 г. постановката ще гостува на столична сцена.

Един от интересните акценти на 16-тото издание на фестивала е програмата Black/North Seas – европейска платформа за развиване на нови връзки между изкуствата и останалите сектори на обществения живот. Тя изследва пристанищата, които са пространства на мобилност, държавни граници, транспорт, а често и на исторически забележителности.
 
На фестивала ще бъде представена и книгата на Димитър Стайков за Крикор Азарян.

Сподели в: