5-часов байк маратон откри сезона на летните страсти

5-часов демонстрационен маратон събра байкъри и скейтъри заедно на паркинга на бул А.Сахаров 20А, точно до метростанция Младост 1. BMX Junkies демонстрациите и маунтийн байк скоковете на BigAirbag, представени от отборите на RAM и BAS буквално нажежиха въздуха.
Байкърите дадоха всичко от себе си, показвайки хъс, увереност и сериозни трикове и отново ни напомниха колко е важно да има пригодени места за практикуването на този вид спорт.  

Свободната сесия скейт и блейдове събра на паркинга пред Sportrax карачите на BAS, Disaster, Corporide, Emerica Metalize, Blade и Freaky Boys – NDK. Всички те заедно показаха, че скейтбордyt е страст, която тепърва трябва да се развива в България. Сравнително новият и наскоро нашумял спорт Finger Skateboarding събра сериозна тълпа около масата на професионалният finger skate park.

Петър EFOne, основателят на училището за B-Boying и Breakdance “Electric Force”, представи новото поколение Electric Force, които демонстрираха breakdance и танцови техники. Новата генерация танцьори смая публиката с умения, завидни за годините им. Contact Graffiti Crew ни показаха как се прави изкуство със спрейове по време на 5-часовата Live Painting Сесия.
Преобразявайки стените в картини, Funne и Esteo безмълвно ни убедиха, че за някои видове изкуства платно може да бъде всяко неугледно на пръв поглед пространство.

По време на спортния маратон публиката се радваше на свежия хип хоп sound на DJ Мартен, който вдъхновяваше участниците да дадат най-доброто от себе си със здрав нажежаващ ритъм и голяма усмивка. Финалът на първия ден от едно незабравимо лято постави концертът на FARS, Wosh MC и Logo5.

Сподели в: