48-часов кафе маратон организират в София

На 10 и 11 май 2008 г. София ще стане домакин на първия фестивал на NESCAFE у нас.  В продължение на два дни Мостът зад НДК, известен като Моста на въздишките, ще бъде най-атрактивното място в столицата. По време на двата фестивални дни, столичани и гостите на София ще усетят духа на марка кафе номер едно в света и ще станат част от 70-годишната му история.
Балони, фойерверки, музика, танци и демонстрации на различни кафе продукти под марка  NESCAFE ще бъдат част 48-часовия кафе-маратон в София.

От 9 май 2008 г. започва изграждането на впечатляваща с размерите си покривна конструкция, която ще подслони участниците в събитието. Специални гости ще бъдат едни от големите имена в областта на модата, коафьорството, барманството, брейк-танците и бийтбокса.

Първият фестивален ден ще бъде посветен на специалните NESCAFE – колекции на модна къща Aggata и фризьорска академия Stephan. На следващия ден участие ще вземат брейкърите от Sleepwalkingz Crew и първият бийтбокс шампион на България Skiller. Ще се състои и голямата атракция фестивала – състезание между най-добрите бармани у нас.
През тези два  дни NESCAFE ще почерпи всеки един от гостите със седемте напитки на марката, предлагани на нашия пазар.
 
На фестивала ще бъде представена премиерно и най-новата напитка от семейството на марката – NESCAFE Xpress. Студената кафе напитка в бутилка се пуска специално по повод 70-годишнината на марката след успеха, който пожъна в страни като Германия и Австрия.

Фестивалът е част от поредица събития, посветени на 70-годишния юбилей на марката. В края на януари, с промяна в опаковката на NESCAFE Classic, тя даде старт на серия от изненади и провокации към почитателите си. В продължение на два месеца, най-ревностните фенове на напитката имаха задача да открият най-старата опаковка от продукт под марка NESCAFE, който ще им донесе пътуване до Швейцария. До средата на месец май ще бъде известен победителят, който ще обиколи емблематичните за марката места в Швейцария. В момента екипът на NESCAFE  подготвя още инициативи за почитателите си.

Сподели в: