„47-ят самурай“ – безпощаден и екзотичен трилър за мъст, чест и дълг…

От 25.02.2008 г. на книжния пазар в България излиза „47-ят самурай“ от Стивън Хънтър.

Двама доблестни мъже, американец и японец, са врагове на бойното поле по време на Втората световна война. Но близо шейсет години по-късно съдбата среща техните синове. Филип Яно отчаяно търси помощта на Боб Лий Суогър, за да открие меча на своя баща, използван в паметната битка.

Боб открива оръжието и отлита за Токио. Но вместо историята да приключи тук, Яно и семейството му са зверски убити. Боб се озовава в центъра на поредица от жестоки престъпления и недоумява как един меч предизвиква толкова кръвопролития.
Защото той все още не знае, че държи в ръцете си не обикновено оръжие, а легендарен и безценен самурайски меч, за който си струва да убиваш.

За да разплете загадката, Боб Лий Суогър се впуска в света на самураите, свирепия подземен живот на якудза и неписаните правила на японската култура. И само едно е ясно – парите и властта могат да доведат мъже от различни националности до опасни крайности.

Стивън Хънтър е носител на наградата „Пулицър” за критика. За романа си авторът е вдъхновен от легендата за 47-те самураи, чиято история се е превърнала в символ на лоялност, храброст и преданост.

Цена: 12 лв.
400 страници
Издателство „Ера“

Сподели в: