40 години от създаването на първия в България клуб за любителите на фантастиката "Тера Фантазия"

На 24 октомври 2008 г., в рамките на Октомврийските литературни празници-Бургас’2008, ще се състои  честване на 40-годишнината от създаването на клуба за фантастика „Тера фантазия” и 1 година от възстановяване на дейността му. Клубът е учреден през далечната 1968 година от бургазлията Атанас П. Славов – известен български писател-фантаст, фантастолог, създател на уникални сборници с фантастика и издател, понастоящем  негов почетен председател.

На юбилея са поканени да присъстват основоположници-ветерани и членове на клуба през годините до днес, лауреатите на конкурсите „Фантастично изкуство”, приятели на клуба и гости.

Честването включва:

Представяне на клуб „Тера фантазия” – „от древносттта” до днес”. Присъстващите ще бъдат запознати от основоположника Атанас П.Славов с историята на клуба, дейността му през годините и хората, участващи в него.Ще бъде представена и дейността  през последната 1 година от възстановяването му.
– Представяне на юбилейното издание “40 години Тера фантазия” с наградените творби от проведените конкурси “Фантастично изкуство” –  Бургас`2007 и Бургас`2008 и запознаване с творческия път и търсения на техните автори.
Поздравителен концерт – участват млади поп изпълнители, танцови формации, автори от “Кръгът на барда”. Ще бъде представена и театралната постановка “Отвличане в космоса”, реалити шоу “Битка в поднебесната”  и др.

Каним всички любители на фантастичното – автори и фенове, да присъстват на проявата, която ще се състои в Държавен куклен театър – Бургас от 18 часа.

Сподели в: