4 спектакъла ще има „Коледна песен” на Коледния фестивал във Варна

Специално място в Коледния фестивал заема „Коледна песен” по Чарлз Дикенс, текст и музика Джеймс Лейси. С прочита на музикалната пиеса са ангажирани диригентът Ганчо Ганчев, режисьорът Кузман Попов, хореографът Константин Илиев, хормайсторът и корепетиторът Миглена Шишева, балетният педагог Бистра Бъчварова, театралният педагог Петя Петкова и вокалният педагог Галина Станишева, които с явно удоволствие работят с младите артисти от Варненската детско-юношеска опера.

Сюжетът, както е известно, се концентрира върху чудодейната промяна, която се извършва в съзнанието на стария скъперник Скрудж, тъкмо в навечерието на Коледа. След като е отведен от призрака на бившия си съдружник Марли и три други привидения на странно пътешествие в миналото, настоящето и бъдещето, той осъзнава, че нe пaритe, a oбичтa e нaй-cкъпoтo нeщo нa тoзи cвят. Aдаптирана многократно за кино, театър, опера, радио и телевизия в различни страни, поучителната история за деца и възрастни имаше и своята премиера във Варна по време на предишния Kоледен фестивал. Сега „Коледна песен” закономерно се връща на сцената, за да очарова и публиката на XI Коледен музикален фестивал – Варна 2010.

Предвидените четири спектакъла на “Коледна песен” на 17 и 21 декември от 11.00 ч. и от 16.00 ч. са съобразени с училищните смени и възможността за посещение както от организирани ученически групи, така и от деца с придружител.

Билетите са по 8, 10, 15, 20, 30 лв., за ученици и пенсионери 5 лв, за детски спектакли 4 лв. Пакет Фамилия за четирима – общо 20 лв. Резервации и продажба на телефони: 052 665 022, 052 650 666 и на e-mail: tickets@operavarna.bg

Вижте още:
Акцентите на ХІ Коледен музикален фестивал – Варна 2010

Сподели в: