4 дискусии за храната, здравите деца, благотворитеността и екологичния живот

Порция размисъл е събитие, което включва 4 дискусии за връзката на храната с благотворителността, спорта, екологичния начин на живот и здравословното отглеждане на деца

На 22 февруари, неделя, от 14:00 ч. в галерия „Кредо Бонум“ на ул. Славянска №2 ще се проведе тематична среща, посветена на храната, която ще бъде обсъждана от четири любопитни и интересни гледни точки – благотворителността, спорта, детското хранене и… зодиите.

Инициативата се реализира под егидата на Българската хранителна банка и цели да привлече съмишленици за каузата й с борбата срещу глада и разхищаването на храна. Входът е свободен за всички желаещи да присъстват.

В неделния следобед 4 дами с атрактивните си презентации ще образоват публиката по теми, свързани с храната, споделяйки своя опит и вдъхновение.

Порциите за размисъл ще бъдат поднесени от:

• Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българската хранителна банка, която ще запознае гостите с дейността на организацията и с нейната кауза. Следва дискусия по темата за разхищаването на храна в България и какво всеки от нас може да направи, за да се ограничат скандалните размери на това явление.

• Марияна Добранова, астролог и издател, която ще разкрие как трябва се храним в зависимост от зодията и как да постигнем емоционална и рационална хармония в отношението си към храната, Природата и връзката с лунните цикли.

• Биляна Йотовска, фитнес-модел, която ще разкаже повече за супер-храните и тяхното влияние върху тонуса и физиката ни и как спортът помага да се храним по-рационално.

• Магдалена Пашова, нутриционист и създател на сайта Naturellita, ще говори за детското локално и рационално хранене.
След презентациите събитието ще продължи с безплатна прожекция на документалния филм „Taste the Waste“ („Вкусът на разхищението“, 90 мин.).

С „отрезвяващи кадри, които дълго няма да ви напуснат”, филмът е носител на над десет награди от фестивали в Германия, Унгария, Чехия, Китай, Румъния, Словакия, Белгия. Лентата слага на масата проблема с изхвърлянето на храна (повече от половината произведена храна в света не стига да потребителите) и разкрива скандалните размери на това разхищение.

Органзиатори: Българска хранителна банка, фондация Кредо Бонум и издателство Smart Books

Сподели в: