4х4 продължава с двойна сила на "София:Поетики" на 23 юни

4х4 продължава и през 2012 с двойна сила на 23 юни, от 21:00 часа в двора на Националната художествена академия в София. Към четиримата поети (Ясен Василев, Радослав Чичев, Иван Димитров и Мирослав Христов) се присъединяват музикантите от „Кът за яйца“ – Ангел Додов и Любомир Брашненков с авторска музика, създадена специално за стихотворенията на представлението.

"4х4 започна през 2011 като литературна шега с размяна на роли на Нощта на музеите и галериите в Пловдив и прерасна в поетично представление, което обиколи шест български града през декември 2011, благодарение на програмата Изкуство в движение на Art Office. През 2012 нивото отново се качва и стихотворенията са се превърнали в музикални парчета (половината от които са съвсем нови и се изпълняват за първи път), а поетите – в техните единствени възможни изпълнители. Премиерата по традиция отново беше в Пловдив – на фестивала „Улица Отец Паисий – Текст” на 12 май, а първото и последно софийско представление за сезона ще бъде тази събота, 23 юни, от 21:00 часа в двора на Художествената академия на София:Поетики.", съобщиха от организаторите. 

"Акция: да извадим зъбите! – 4х4" е независим проект, който се издържа чрез волята и желанието на участниците, но тъй като в света върлува криза и някои неща могат да се случат само чрез финансови средства, призоваваме съпричастните на идеята да ни подкрепят със символична сума в касата на 4х4. За какво ще бъдат използвани вашите средства: изваждане на зъбите на Мирослав Христов – неговата втората стихосбиркаЗъби”. За жалост усилията на местно издателство да получи финансиране от местна институция на културата с цел издаване на книгата завършиха с неуспех. Всеки дарил символична сума може да запише своето име и да остави контакт за обратна връзка, за да получи книгата след нейното публикуване. Освен това, имената на всички съпричастни ще бъдат записани в печатното издание на стихосбирката.", допълват още от 4х4.

През последните месеци поетите от 4х4 могат да се похвалят с Бронзов пегас на “Южна Пролет” в Хасково на Радослав Чичев за дебют в поезията – стихосбиркатаОт прашинката на деня”. Иван Димитров споделя награда с Оля Стоянова на драматургичния конкурс за нова българска пиеса на абсурда на Благоевградския театър. Ясен Василев с наградата на публиката и поделена награда за книга (Андрогин) със Стефан Радев на Националния литературен поетичен конкурс, Шумен. И Мирослав Христов с поделена награда за драматургия с Боян Папазов на фестивала Нова Българска ДрамаДрумеви празници, Шумен.

Сподели в: