37 Международен фестивал на книгата се открива в Атина

България ще вземе участие в 37–мия Международен фестивал на книгата в Атина, който тази година ще бъде с мото “Добрите истории правят света по-добър”. Събитието ще се проведе между 12 – 28 септември 2008 г. под патронажа на гръцкия президент Каролос Папуляс.

Нашата страна ще бъде представена от поета Любомир Левчев, а за ден на българската литература е определен 13 септември. На този ден ще бъдат представени произведения на поета, прочетени на гръцки от актьора Константинос Темелис. На другия ден, 14 септември, гръцкият актьор ще прочете откъси от произведенията “Приказчици”, “Приказки от горната земя”, “Приказки за малки”, които са дело на българската писателка на детски приказки Весела Фламбурари, която живее в Атина.

По време на фестивала ще бъдат представено творчеството на Янис Мелесиу (Кипър), на Дина Кацури (Кипър), на Мика Валтари (Финландия), на Ерик Фоснес Хансен (Норвегия), на Арлент Лу (Норвегия), на Збигнев Херберт (Полша), на Петер Х. Фогтдал (Дания), на Хенрик Норбранд (Дания), Настиа Арсел (Дания), на Миккел Виркегард (Дания), на много гръцки автори и др.

Сподели в: