36-часов театрален маратон в НАТФИЗ

На 17 и 18 май в НАТФИЗ ще се проведе традиционният театрален маратон – фестивал на студентите на Академията. В рамките на 36 астрономически часа, от 10:00 ч. на 17 май, събота, до 22:00 ч. на 18 май, неделя, почитателите на театъра и киното, ще могат да се потопят в неспирна фиеста от събития – театрални представления, пърформанси, кинопрожекции, фотографски изложби и други.

Входът за театралните представления и откритити уроци е свободен. За кинопрожекциите вместо входни билети се примемат "боклуци" – пластмасова бутиклка, алуминиев кен, стар вестник или списание. С тях ще бъде изградена инсталация  "Виж душата на нещо непотребно".

Авторите са творци сред 13-те финалисти на конкурса "Сатни Awakener" на Европейската комисия, част от кампанията  Generation Awake за отговорно изразходване на ресурсите, повторната им употреба и творческото им рециклиране. Попадналите в ръцете им парче плат, бутилка от бира или овехнял куфар заживяват втори, по-интересен живот.

Класираните творби на първите три места ще бъдат показани на "Зелената седмица" в Брюксел през юни. В рамките на маратона, на 18 май, от 16.30 часа ще се проведе уъркшоп Awakener на живо, на който отличените дизайнери ще изградят инсталация от боклуците.

Програмата може да видите тук.

Сподели в: