35 туристически маршрута до 200 български забележителности

Обичате ли да пътувате из България? Искате да ли знаете повече за 35 маршрута до над 200 природни, исторически и културни забележителности у нас с повече от 560 великолепни снимки? Всичко това ще научите в "България – позната и непозната" – новият илюстрован пътеводител на "Книгомания" с автори Румяна Николова и Николай Генов, които имат зад гърба си още 15 книги за пътувания из знакови места в България и по света.

В пътеводителя – удобен джобен формат, ще намерите полезна информация и съвети, които ще ви помогнат да преоткриете красотите на България. Книгата има всички необходими данни и ориентири, включително джипиес координати.

Румяна Николова и Николай Генов са изпробвали лично и са описали най-интересните дестинации, най-подходящите сезони за пътуване и времето, необходимо за обхождането на маршрутите. Наред с любопитните факти са изброени и препоръки за безопасност, както и идеи за превръщането на пътешествието в незабравимо преживяване – за два-три дни или за цялата ваканция.

Как се стига до най-високия водопад на Балканите – Райското пръскало? Как изглежда билото на Котешки чал от заслона „Кончето“? Какво не бива да се пропуска в резерват „Яйлата“ или в Долината на тракийските царе? Отговорите на тези и на много други въпроси вече са дадени и може би ще накарат поне част от българите, които досега са предпочитали да пътуват до съседните страни, да изберат маршрути без пресичане на граници и без излишни рискове. Защото освен всичко друго нашата страна все повече се очертава и като остров на стабилност сред съседите си – разклатени от политически трусове, бежански вълни и финансови катаклизми.

Откъс от книгата

 

Сподели в: