30 снимки от Индия в изложбата "Свещеният Вриндававн"

"Свещеният Вриндаван" е фотографска изложба на Юлиан Ангелов, която ще бъде показана в периода 7-18 април 2014 г. в галерияАлма Матер” на бул. „Цар Освободител” 15 (в Северното крило на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”).

Изложбата е посветена на 30-годишнината на специалност „Индология” към СУ „Св. Климент Охридски” и е организирана от Посолство на Република Индия, Индологическа фондация „Изток-запад”, УКХ "Алма Матер" към СУ "Св. Климент Охридски" и Специалност „Индология” към СУ „Св. Климент Охридски”.

Изложбата включва 30 отпечатани върху платно фотографии, заснети от Юлиан Ангелов в един от най-богатите в духовно и културно отношение градове в Индия – отстоящия на около 120 км от Делхи Вриндаван.

"Свещеният Вриндаван" ще бъде открита от големия български пътешественик и журналист – Симеон Идакиев. По време на церемонията на откриването ще може да се насладите и на представянето на автентични индийски танци в изпълнение на Мая Жалова-Канвар, която е учила дълги години индийско танцово изкуство в самата Индия, както и да дегустирате пикантни индийски ястия, приготвени от ресторант за индийска и непалска кухня "Гуркха" и индийски ресторант "Рангила", и екзотични напитки, предоставени от вегетариански ресторант "Слънце и Луна".

Прочетете още:
Индийски Шерлок Холмс води случая с изчезналата прислужница
"Индия – рецепта за любов" от Александра Потър

Сподели в: