3 дни лятна читалня на открито в Пловдив

Лято, в парка, хубави книги, деца и родители. Това ще бъде акцентът в Пловдив на 4, 5 и 6 юли от 10:30 од 12:30 ч. с Лятната читалня на открито. Четенето ще се състои в Цар Симеоновата градина, до пеещите фонтани, на дървените стълбички. След обедния час събитието се мести читалните и дворчето на Детски отдел, РНБ "Иван Вазов", гр. Пловдив (9:00-17:30 ч./ до края на август.

Лятанта читалня се провежда с доброволци към библиотеката: ЦРД (част от НАРД) и "Лео клуб – Пловдив" ("Лайънс клуб Филипополис")=

Вход свободен. Изход – с награди.

* * *

Как да ползвате книгите? С лятна читателска бинго карта… разбира се! Няма значение колко сте голям, защото нашите издателства са осигурили четива за всички възрасти. Тази година книгите са от прекрасните десет издателства: "Хермес", "Просвета", "Клевър бук", "Жанет-45", "Фют", "Сиела", "Софтпрес", "Приобщаващо образование", "Аз съм българче" и "Егмонт-България".

Наградите са осигурени от  невероятни спонсори: "Барт" и "Алпи", т.е. очаквайте много играчки, дъвки и бонбонки, за да ни е забавно и сладко четенето!

Забавленията:
Десетки образователни, логически и подвижни игри. Доброволците ще Ви подсказват как да си получите печата на лятната бинго карта, защото трябва бързо да се ориентирате къде да намерите подходящото четиво.

Гостите:
На откриването ще присъства г-н Стефан Стоянов, зам.- кмет „Култура, образование,туризъм, иновации, развитие и европейски политики”. Във вторник ще гостувасписание "Аз съм българче" и неговите редактори.
Всеки ден участниците ще четат заедно в хор от сп. "Бърборино", ще редят скоропоговорки от книгите на "Хермес", ще проверяват логиката си чрез картите на "Клевър бук", ще се смеят със стиховете на "Жанет-45", ще обогатят езиковите си познания с "Просвета" .

За родителите:
Ще има издания на "Сиела" и "Приобщаващо образование".

Контакти: 0899215229, Мария Петрова (координатор на ЦРД, СНЦ "Писалка и перо"), mimiopal2005@abv.bg

Сподели в: