3 детски пиеси с номинации за Икар показват в Столичния куклен театър

На 23 март от 16.30 ч. в Столичния куклен театър, в салона на ул . "Гурко" 14, ще бъде открит Кукления театрален салон 2014. Театърът отново ще бъде домакин на представянето на номинираните за „Икар” детски куклени представления.

Церемонията, организирана от Столичен куклен театър и Съюза на артистите в България (САБ), ще започне със стрийт парад пред театъра. В импровизирания карнавал ще се включат актьори на кокили, които ще спретнат неповторима програма с огнено шоу. Ще има и цирково шестивие с гигантски кукли и клоуни, както и уникален спектакъл с акробати от цирк „Балкански”.

Веднага след това, представител на САБ ще открие Кукления театрален салон 2014 и ще представи трите представления, номинирани за награди „ИКАР” за куклено изкуство – „Джуджето дългоноско” на ДКТ Сливен, „Басните на Лафонтен” на ДКТ Бургас и „Бурята” на Столичен куклен театър.

Зрителите ще могат да видят спектакъла „Джуджето дългоноско” на ДКТ Сливен още същата вечер от 17.00 ч., а „Басните на Лафонтен”  на следващия ден – 25 март от 10.30 ч. Спектакълът за възрастни „Бурята” на Столичен куклен театър ще се играе на 26 март от 19.30 ч.

На 27 март  – Международния ден на театъра – САБ ще обяви наградените пиеси на Церемонията по връчването на наградите „Икар”, която ще се проведе в Народен театър „Иван Вазов”.

 

.
 
    

Сподели в: