"3 в 1" – изложба на Калин Плугчиев в галерия 1908

На 4 юли, от 18.30 ч. в галерия 1908 ще се състои официалното откриаване на изложбата “3 в 1“ на Калин Плугчиев. Експозицията е колаборация от последните си 3 проекта: “Автопортрет-забранявам себе си” , “Вината е моя” и “Кич” .
 
"Хипотезата, че Леонардо е нарисувал себе си, използвайки лицето на Мона Лиза, е оспорвана, но привлекателна заради интригата на двойствения образ и желанието да говориш за себе си през очите на някой друг. Калин Плугчиев създава еклектична серия от портрети на жена си Гергана, като претендира, че това са автопортрети и опит за анализ на собствените не дотам положителни черти. Стремежът през красивото и естетичното да се говори за негативното и неясното създава енигматичен ореол на работите, в които личната биография се опитва да разкаже надличностни неща".

Д-р Мария Василева- главен уредник на СГХГ
 
Калин Плугчиев
е роден в Търговище, от 1994г живее и твори в София. Член е на сдружение “Изкуство в действие” . От 1996 г. активно участва в културните обмени и фестивали с международни участия организирани от сдружението. През 2000 г. завършва магистратура в СУ със специалност "Педагогика на изкуството".

Съосновател е на група “Y поколение”, с която реализират десетки концептуални изложби и социално ангажирани акции.

Предпочитаните му изразни средства са  живопис, инсталация, обекти, фотография, пърформънс.

Някои от последните му изложби са “Збранено за човешко” в изоставената сграда на “Музея на революцията” на бул. Цар Освободител , както и “Обективно усещане” в Дада бар.

Място: Галерия 1908, ул. "Ангел Кънчев" 1

Сподели в: