3 вечери в София, посветени на Димитър Воев

Събитието ще събере музиканти, които специално излизат заедно по повод 20 години от смъртта на твореца. За трети път ще бъде издадена книгата на Воев – „Поздрави от мен боговете”

„УЛИЦА НОВ ЖИВОТ – 20 години отвъд Димитър Воев” събира артисти от различни генерации на 26, 27 и 28 октомври в София в чест на рок-поета и музиканта Митко Воев. 20 години след физическата раздяла с него, от Фондация „Димитър Воев – Нова генерация” са подготвили концерти и пърформанси, за да покажат че духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора.

Програмата стартира на Димитровден (26 октомври) с концерт в софийския клуб „Три Уши“. Тогава на сцената ще излязат над 20 музиканти от Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур, The Barbarones, Цветя и жени, Жълти стъкла, Тодор Стоянов ( “Ambient Anarchist” ), Trendafil & Chugra и др. Специален гост на вечерта ще е и Васил Гюров, който заедно с Димитър Воев е основател на група Кале през 1985 г.

На следващия ден (27 октомври) вдъхновението от Воев ще се пренесе в клуб „Mixtape 5”, където в началото на вечерта ще забият Ревю, Милена Бенд, Клас, Трендафил и Чугра (Воцек и Чугра), Емил Вълев ( Виолетов Генерал) , Мишо, Мони, Катя и Крис от Нова Генерация.

В събитието ще се включат и други имена, имали досег с идеите на Митко Воев – Кольо Гилъна, Бичето и Babyface Clan, Gravity Co., БГ Бенд, Дони (Атлас ), Бойко (Атлас), Voyvoda, Пролетарии, Мъртви поети, LVG, Илияна Бешкова и Розенкварц експрес, Любо Малковски (Ер Малък ).

На 28 октомври в театър Сфумато ще се представи третото издание на книгата на Воев „Поздрави от мен Боговете”. Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт „Нова Генерация и приятели” от 1992 г. с автори Енил Енчев и Иво Христов. За музикалния съпровод на последната вечер от триадата, посветена на Воeв, ще се погрижат и Румен Спасов (китара) заедно с дуета Ша-Ша.

През същата седмица ще се проведат и други събития – изненада от организаторите, които ще бъдат анонсирани в последващи съобщения.

Всички настоящи и бъдещи почитатели и съмишленици на Митко Воев могат да закупят билет за вечерите от TixGate.com – билетът ще е на цена 12,00 лв. за всички събития в програмата, 8 лева за учащи..

https://www.tixgate.com/event/ulica-nov-juvot-20-godini-sled-voev/5/

Посочената цена е само при условията на предварителна продажба.

Вход на място с билети, съответно:

на 26 октомври – клуб Три Уши, вход на място: 5,00 лв.,

27 октомври – клуб Микстейп 5, вход на място: 15,00 лв.,

28 октомври – театър Сфумато, вход на място: 6,00 лв.

За повече информация, постете страницата на събитието на адрес: https://www.facebook.com/events/518114364881155/?ref=ts&fref=ts

Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и музикант(баскитарист), най-известен като основател на култовата българска група „Нова генерация“ от течението дарк уейв, създадена през 1987 г. и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992 г. С текстовете си Воев налага „студената вълна” като идейно направление и се превръща в емблема на интроспективния рок бунт.

„УЛИЦА НОВ ЖИВОТ – 20 години отвъд Димитър Воев се организира от новоучредената Фондация „Димитър Воев – Нова генерация”, съвместно с Предаването „Аларма” на БНР „Христо Ботев”, Клуб „Mixtape 5”, Театрална работилница „Сфумато”, Сдружение за съвременно изкуство и култура „Ескимо”, Студио ДАУХАУС, Галерия „Fridge”, Фен клуб „Нова генерация завинаги” и epay.bg.

Сподели в: