24 картини на Михалис Гарудис ще бъдат изложени у нас

Изложба живопис на Михалис Гарудис ще бъде открита на 1 декември 2008 г. от 18 часа в галерия "Средец” на Министерството на културата, съобщиха оттам. Авторът ще се срещне тогава с българската публика, със свои колеги и приятели, за да представи 24 картини, обединени в 3 цикъла – "Маслинови дръвчета”, "Морски свят” и "Композиции с гвоздеи”. Експозицията е посветена на 40 години творческа дейност на известния художник.

"Много обичам България, имам много приятели тук. В моя цикъл "Маслинови дръвчета” съм нарисувал мартеничка, вързана в корена им, за да се роди плод на върха”, сподели преди подреждането на изложбата Михалис Гарудис.

Михалис Николас Гарудис е роден на 20 януари 1940 г. в Дидимотико – Гърция. През 1965 г. завършва Националната художествена академия в София, специалност "Живопис” при проф. Илия Петров. Днес той живее и твори в Солун. Негови картини са в много музеи в България и в чужбина, както и в частни колекции на гръцкия поет Янис Рицос, на японския император Акихито, на световноизвестния актьор Омар Шариф и други частни колекции в България, Гърция, Италия, Франция, Япония.

Изложбата ще продължи до 14 декември 2008 г.

Сподели в: