2 фермерски пазара в София и Пловдив

София може да се похвали вече с 2 фермерски пазара. От есента на 2013 г. всяка събота от 11 до 15 ч. на пазар "Римска стена" родни производители на чиста храна отварят щандове.

От 16 юли, сряда, отваря втори фермерски пазар – от 16 до 20 ч. на общинския пазар "Иван Вазов". Мястото е в близост до обръщалото на трамвай N1 на ул. Балша в кв. Иван Вазов. Денят на пазара традиционно ще остане в сряда.

Основната цел на пазаите е продължение на дейността на Хранкооп София – да среща производители и потребители на БЕО (био/еко/органик) храна, във всичките й форми и проявления. Предлагат се плодове и зеленчуци, подправки и билки, мед и пчелни продукти, млечни, хляб и зърнени продукти, вино и готова храна… дори и био тор за вашите растения и градина.

Организатори са Хранкооп София и сдружение “Устойчиво общество” в партньорско със Столична Община, Пазари Юг и Група Град.

В Пловдив също действат 2 фермерски пазара.

Всеки четвъртък от 16 до 20 ч. в Творчески комплекс "Инкубатор" в Капана на ул. "Братя Пулиеви". Мястото на пазара е срещу "Канапе Студио" и Бар "Мармалад".

Всяка неделя от 10 до 14 ч. на Общински пазар "Гребна база" се провежда втория фермерски пазар.

Инициативите се осъществяват с подкрепата на община Пловдив. Пазарите са с обществен характер и целят да подкрепят малките фермери на биологична и автентична храна от една страна, а от друга – да насърчи културата на младите хора в Пловдив за устойчиво развитие.

Прочетете още:
Виктория Бутенко споделя 12 стъпки към суровоядството

Сподели в: