2 спектакъла на Театър "София" ще гостуват в Шумен, Търговище и Скопие

През май Театър „София” ще гостува с 3 спектакъла в Търговище, Шумен и Скопие. Това са "Покана за вечеря" и "Парижката Света Богородица".

„Покана за вечеря” от Оля Стоянова ще гостува в Търговище на 15 май и в Шумен на 16 май. Гостуването е в Шумен е в рамките на XXIV издание на Международния фестивал „Друмеви театрални празници – Нова българска драма“. Фестивалът се организира от Министерството на културата, Сдружение „Нова българска драма”, ДКТ „Васил Друмев”, Община Шумен и Съюза на артистите в България”.

Пиесата „Покана за вечеря” от Оля Стоянова спечели Втория конкурс за съвременна българска пиеса, обявен от Театър „София” с подкрепата на Банка ДСК. Впоследствие спечели и наградата АСКЕЕР 2014 за съвременна българска драматургия.

На 27 майПарижката Света Богородица” по Виктор Юго ще гостува в новопостроения Македонски народен театър, като част от програмата на Международен театрален фестивал в Скопие.

Спектакълът на Лилия Абаджиева за първи път ще може да бъде гледан извън Театър „София”. На 28 януари тази година представлението беше изиграно за 50-ти път, но едва сега приема покана да гостува. Причината за досегашните откази на многобройни покани е сложността на спектакъла и специфичните изисквания към сцената, на която да се изиграе. Представлението е носител на награда ИКАР 2014 за „Майсторско техническо осъществяване”.

Прочетете още:
Оля Стоянова: "Покана за вечеря" ни напомня, че семейството е крехко и изисква грижи

Сподели в: