2 премиери на книгата "Дълбоко в деколтето" от Ружа Лазарова

Излизането на книжния пазар на новото издание на "Дълбоко в деколтето" (издателство "Сиела, стр.162, цена: 12 лв.) от Ружа Лазарава ще бъде отбелязано с две събития:

Премиера на 10 април, четвъртък
от 17.30 ч. до 20.30 ч. в книжарница "Петър Берон"
Точно в 19 ч. – представяне и авторски сюрприз
Адрес: ул."Шишман" № 2

Втора премиера на 16 април, сряда
от 19.00 ч. в зала "Паша Христова" на Червената къща
Жената и Тоталитарният човек
представяне на новото издание на книгата "Дълбоко в деколтето" на Ружа Лазарова
с участието на: проф.д-р Милена Кирова, д-р Давид Йерохам,  Ружа Лазарова, модератор: Ирина Недева
адрес: ул. "Любен Каравелов" №15

Повече за книгата
Eдна позната история, разказана след 15 години по нов начин.

Преди години книгата „Кръстосани сърца” излезе в България. Когато започнах да преглеждам отново превода към второто издание, текстът ми се изплъзна още от първите страници: роман за гърди не се пише еднакво на трийсет и на четирйсет години. Така се роди „Дълбоко в деколтето”, отне ми почти година.

Ружа Лазарова е писателка, родена в София и живееща в Париж. Автор е на пет романа, издадени и в двете страни, на разкази и театрални пиеси. Номиниран за четири литературни награди във Фрацния, романът й "Мавзолей" пожъна голям успех и в България, последван от "Органът на мълчанието". Предстои да излезе на български език и романът й „Спирачки”.

Казват се Жул и Жан и заемат длъжността наблюдатели в голямата консултантска фирма В&В. Заплащането им е мизерно, но са щастливи, защото се обичат. Хомосексуалисти ли са? Не, това са лявата и дясната гърда на Мюриел, млада амбициозна провинциалистка, чиято мечта е да покори Париж. Там среща Филип, романтичен лузер, който ще кръсти гърдите й…

Чувствен, пневматичен, сладострастен, добре овладян, романът ни харесва по две причини: едноврменно злободневен и универсален, покъртителен разказ  за любовта и смъртта.
                        Списание ELLE

Този, на пръв поглед, обикновен роман функционира на интересен прицип – свидетелят, или по-скоро на свидетелите, привидно наивни, които гледат на света с хумор и лека горчевина. Една малка, но хубава книга, която заслужава да се подкрепи. Твърдо.
                            L’Express

Прочетете още:
Мавзолей" от Ружа Лазарова – една история за България, написана във Франция

Сподели в: