2 конкурса за Международния ден на младежта – за фотография и есе

Министерството на младежта и спорта обявява 2 национални конкурса за младежи от 15 до 29 годишна възраст по случай  12 август – Международен ден на младежта:

1. Фотоконкурс на тема  „Младежката искра, носеща промяна“. Всеки участник може да изпрати до 3 снимки във формат по избор, отразяващи инициативи и дейности на младите хора, с които те са променили заобикалящата ги среда към по-добро.

Фотографиите изпращайте на  имейл  mic@mpes.government.bg , придружени с кратък текст относно темата и идеята, както и да бъдат посочени  трите имена на автора, възраст, телефон за контакт.

2. Конкурс за есе на тема „Заедно в различията си за един по-толерантен свят“. Текстовете трябва да са в обем до 3 страници (формат А4) и да отразяват  отношението и нагласата на младите хора към техни връстници с психично-здравни проблеми. Темата на есето е в съответствие с мотото "Mental Health Matters"  на ООН за 2014 г.
Участниците в конкурса за есе ще бъдат разделени в две възрастови групи:
–  от 15 до 21 години;
–  от 22 до 29 години.

Есетата изпращайте на  имейл  mic@mpes.government.bg , като посочите Вашите  три имена, възраст, телефон за контакт.

Авторите на най-добрите фотографии и есета ще бъдат наградени на 12 август 2014 г. с материални награди и грамоти от
Министерство на младежта и спорта.

Международният ден на младежта – 12 август – ще се проведе в Борисовата градина – Лятна сцена. През целия ден ще бъдат организирани множество младежки инициативи, тематични шатри на младежки организации и институции, изложба на конкурсните снимки и музикална програма.

Краен срок за изпращане на фотографиите и есетата: 07.08.2014 г.

Сподели в: