2 Април-Международен ден на детската книга

Знаете ли, че детските книги също празнуват? Техният празник е на  2-ри април.Международният ден на детската книга се отбелязва в  цял свят. Над 50 години този празник вдъхва у децата любов към четенето и обръща вниманието на обществеността върху важността на детската книга и литературата за деца.

Ето защо за втора поредна година Асоциацията на книгоиздателите в България в партньорство със Столична община и Столична библиотека подготвят празник, посветен на 2 април. Празникът е първото голямо събитие от кампанията „Походът на книгите”, която ще тече през целия месец април и има за цел повишаване на интереса към книгите и четенето сред младите хора.

Празникът на детската книга ще се проведе в пространството около езерото Ариана на 2 и 3 април от 10 до 18 часа.  Двадесет и шест от водещите български издателства са подготвили срещи с автори, художници, представяния на книги, игри и състезания и други изненади за децата. В двата дни на празника ще гостуват известните български автори за деца Виктор Самуилов, ЮлкаКина Къдрева, Дядо Пънч… На сцената ще се представят детски вокални и танцови групи.

Заедно с това присъстващите ще имат възможност да разгледат най-новите издания за деца и да си купят книга с автограф на специализирания базар, на който издателите участници ще представят своите книги за деца.

На 3.04. в 11 часа на сцената на Празника на детската книга ще бъдат наградени авторите на най-добрите и забавни рисунки от конкурса за детска рисунка на тема: „Моята любима приказка”. Рисунките на всички участници ще бъдат изложени на 2-ри и 3-ти април около сцената на езерото Ариана.

Международният ден на детската книга е прекрасен повод да си напомним, че ние, възрастните можем да подарим на детето си книга, можем да му подарим празник!

Заповядайте на Празника на детската книга! Всички са добре дошли!

Сподели в: