19-годишен е първи шампион по бийтбокс на България

На 29 юни 2007 на сцената в клуб Амор се състоя големият финал на първото у нас състезание по бийтбокс NESCAFE COOL BEATBOX BATTLE. Точно в 20:50 часа, след невероятно атрактивна и оспорвана битка, беше обявен най-добрият бг-бийтбоксър.
19-годишният Александър Деянов, с псевдоним SKILLER, е първият шампион по бийтбокс, грабнал титлата в първото по рода си състезание у нас, организирано от Nescafe Cool
Skiller, чието хоби от 5 години е бийтбоксът, събра най-много точки от гласовете на журито, впечатлено от невероятните му умения и сценично поведение. “Мерси за супер яката подкрепа на Nescafe Cool", бяха думите, с които победителят се обърна към журито и публиката.
Членове на журито бяха Даниела Илиева – бранд мениджър Nescafe Cool, Стефан Симеонов – Шорти от радио Сити и Redone – доказано най-добрият представител на бийтбокса у нас. Четвъртият член на журито и специален гост на финала на първата бийтбокс битка у нас беше бийтбоксър №1 на Великобритания Faith SFX.
14-те финалисти бяха оценявани по четири критерия – музикалност, оригиналност, умения и шоу. На първия кръг в клуб Амор, всички финалисти се представиха с 90-секундни авторски изпълнения. За втория кръг, останаха 8-те участника, събрали най-много точки от журито. След последвалите четири битки, за полуфинала останаха две двойки участници, с най-висок резултат до момента.
Финалният двубой беше между Александър Деянов – Skiller от София и Георги Яламас – RAMMON от Стара Загора, който зае почетното второ място в състезанието и ваучер на стойност 1000 лева за “Техномаркет Европа”. Третото място беше за Самуил Топалов – Sammuil, отново от Стара Загора, който спечели ваучер на стойност 500 лева за “Техномаркет Европа”.
Победителят освен титлата Първи шампион по бийтбокс на България, получи Play Station3, 1000 лева и правото да бъде лице на най-новата студена напитка Nescafe Cool.
Големият финал на състезанието беше закрит с дългоочаквания сет на Faith SFX, който впечатли и взриви феновете с изумителните си вокални изпълнения, професионализъм, невероятно чувство за мелодия, и защити и пред българската публика титлата Първи шампион по бийтбокс на Острова.

Сподели в: