17 юни – Ден на Халил Джубран

Премиера на филм, нови непревеждани досега стихове на Халил Джубран и откъси от "Пророкът"

На 17 юни, петък, от 19.00 часа, във фоайето на Дом на киното / Dom na kinoto издатерлство "Кибеа" и Форум за арабска култура ни канят на специалния Ден на Халил Джубран.

Творчеството на прочутия и обичан ливански поет и философ ще бъде представено от Мая Ценова, член на Форум за арабска култура Forum for Arab Culture. Тя е първият преводач в България на Халил Джубран и е посветила дълги години на преводи от арабски език. Ще бъдат представени непревеждани текстове на твореца.

Събитието ще продължи с четене на откъси от „Пророкът” – книгата с поетични есета в проза, преведена над 40 езика в цял свят. Текстовете ще представи актьорът Борислав Дойчинов, с любезното съдействие на издателство "Кибеа".

Специалният празник ще завърши с премиера на филма „Пророкът” от Халил Джубран" – анимационна антология от режисьора Роджър Алърс (Цар Лъв), който събира международно признати аниматори, за да превърнат елегантния текст на Джубран в живописно киноизживяване. Продуцент на екранизацията е актрисата Салма Хайек.

Събитието се реализира с любезното съдействие на Форум за арабска култура" и Издателство "Кибеа".

„Пророкът” от Халил Джубран" може да бъде гледан по кината от 17 юни. Филмът се разпространява от Арт Фест.

Сподели в: