17 графити художници представят творби, рисувани без скеле

Колкото и да е изложено на показ, графити изкуството има своите тайни – съкровени мисли и недоизказани съмнения, останали скрити,докато „стрийт“ художникът овладява улични пространства. За да ги открие, „Червената точка“ покани най-утвърдените автори на графити от цялата страна в проекта си „Без скеле„, като ги предизвика да се представят в различна светлина и с по-лични творби извън арт групата на всеки от художниците.

Новият проект на „Червената точка“ търси интимния свят на художниците, работещи „на открито“, за да разбере какво ги обединява извън споделеното пространство на улицата и какво ги отличава един от друг като творци. Резултатът е изложба, която събира 17 графити художника. Всеки автор се представя с една творба, създадена (с две изключения) специално за изложбата с пълна свобода при избора на техника – спрей, молив, маслени бои, пирография, маркери.

Картините за изложбата „Без скеле“ идват от ателиетата на художниците в София, Пловдив, Варна, Хасково, Бургас, Велико Търново и от чужбина. Времето за рисуване е откраднато от участия в страната и в чужбина. И 17-те автора са добре познати имена в света на графитите, както в България, така и извън границите на страната ни: Виктория Георгиева и Николай Божинов от SUNSHINERS; Димитър Механджийски и Васко Лалов от PyrotechnixCrew; Венцислав Йосифов, Людмил ИлиевиИво Илиев от групата „140 идеи“; Димо ШехларскииТодор Стоянов от „ME Click“; групата RAGS, обединяваща Павел Църов, Йордан Костов и Мирослав Живков и графити артистите Алекси Иванов, Искрен Семков, Светослав Димитров – Jasir, Er‘Naste Nasimo и MAD Максим.

Творбите, рисувани без скеле от най-изявените ни графити артисти ще бъдат изложени в Депо за изкуство „Червената точка“ от 26 април до 26 май.

На снимките:
1.Логото на проекта
2. Платно на Искрен Семков, който работи в чужбина

Сподели в: