16 любовни разказа в "Обича ме, не те обича"

Разкази, посветени на любовта, от шестнадесет от най-популярните и четени съвременни български автори са събрани в антологията „Обича ме, не те обича”. Книгата поставя началото на важна традиция – всеки февруари темата любов ще намира свой дом на страниците на нов сборник от издателство „Сиела“.

Премиерата на „Обича ме, не те обича” е насрочена за 11 февруари (четвъртък) от 19:00 часа в литературен клуб „Перото”. Водещи на събитието ще са журналистът и телевизионен водещ Георги Тошев и литературният критик и поет Йордан Ефтимов.

Повече за книгата:

Рядко човек може да види 16 от най-популярните съвременни български автори на едно място, а какво остава – обединени в една книга. Сборникът с разкази „Обича ме, не те обича” представя 16 нови и непубликувани досега истории за любовта от:

Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Радослав Парушев, Кристин Димитрова, Васил Панайотов, Ганка Филиповска, Георги Томов, Алек Попов, Емил Андреев, Емануил Видински, Иво Иванов, Мирела Иванова, Палми Ранчев, Владимир Зарев и Илиян Любомиров (по-известен с псевдонима си Августин Господинов).

Книгата ще се разпространява в книжарниците от 9 февруари с две различни корици, но с едно и също съдържание. Идеята за двете корици е на добре познатия художник Дамян Дамянов – автор също на кориците на „Белканто” от Ан Патчет, „Граматика на фантазията” и „Приказки колкото усмивка” от Джани Родари, както и на цялостното художествено оформление на книгата „Малкият принц” на Антоан дьо Сент-Екзюпери (новия превод) и др. Дамянов предлага двата варианта – син и цикламен, оставяйки колегите си да решат коя от двете корици пасва повече на сборника, но след дълго обсъждане и не един и два спора, издателите пускат двете предложения във фейсбук, оставяйки последната дума по въпроса на читателите. Тъй като и в социалната мрежа протича дискусия, издателството взима решението да пусне и двата варианта на кориците на „Обича ме, не те обича” по книжарниците.

Сборникът излиза с любезното съдействие на „Евробет”. Освен с именитите автори и прекрасните разкази, антологията е ценна и с това, че поставя началото на традиция, която издателството ще спазва и занапред – всеки февруари да радва читателите с нов сборник, посветен на любовта.

Книгата има две корици – розова и синя, но с еднакво съдържание.

Откъс от разказа на Георги Господинов "Без изменение" прочетете ТУК.

Сподели в: