155 млади автори спорят за наградата "Петя Дубарова` 2008"

155 млади автори от цялата страна участват в тазгодишното издание на Националния литературен конкурс “Петя Дубарова”. На 16 май 2008 г. от 17.30 часа в Бургаската художествена галерия “Петко Задгорски” журито ще обяви най-добре представилите се.

Организаторите на конкурса анонсираха и предстоящия летен уъркшоп, който от 2002 г. съпровожда изданията на литературното съревнование. Тази година той ще е на тема "Теория и практика на художествения превод". Освен да срещне млади с утвърдени автори, уъркшопът ще има за цел да повиши компетентността на ученици от езиковите гимназии в областта на художествения превод.

Организатори на Националния литературен конкурс “Петя Дубарова” са Община Бургас, Дом-музей “Петя Дубарова” и списание “Родна реч”.

На 16 май 2008 г. ще бъдат връчени общо 16 награди за проза и поезия. Голямата награда е пластичен знак “Полет” – дело на Ненчо Русев, диплом и парична сума.

Отличените творби ще бъдат включени в сборника “Петя – пристан зелен” и ще бъдат публикувани и  в сп. "Родна реч", съобщиха пред журналисти организаторите.

Сподели в: