15 емблематични актриси в благотворителна фотоизложба срещу насилието над жени

15 от най-популярните, обичани и заслужаващи внимание български театрални актриси участват в две арт фотосесии, в които по метафоричен начин е представена темата за насилието над жената.

В проекта участват актрисите: Койна Русева, Станка Калчева Ярослава Павлова- Велков, Силвия Лулчева, Йоанна Темелкова, Ирина Андреева, Петя Йосифова, Невена Калудова, Анастасия Лютова ,Людмила Сланева- Локо, Меглена Караламбова, Йоана Буковска, Росица Огнянова, Йорданка Стефанова, Александра Василева.

Единствените копия на фотографиите ще бъдат подредени в изложба във фоайето на Театрална работилница „Сфумато” в продължение на десет дни – от 22 ноември до 1 декември. Откриването на изложбата съвпада с Международния ден на ненасилие срещу жените. Всяка от фотографиите, чийто автори са Мирослав Веселинов и Гергана Змийчарова,  ще бъде предложена за продажба и ще е част от луксозен календар за 2011 г. с лицата на всички актриси.

Организатор на благотворителната инициатива е сдружението с общественополезна цел “Б Плюс”, създадено от режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров. Средствата, събрани от фотоекспозицията и от календара ще бъдат предоставени на фондация „Анимус” за финансирането на безплатен телефон за жени, пострадали от домашно насилие.

Актрисата и певица Людмила Сланева-Локо записа и песен, която е мото на кампанията, с едноименното заглавие  „Зад вратата”.

Сподели в: