139 книги от Русенската библиотека е прочела Симона Младенова

Забавното лятно четене 2014 започна своето турне от град Русе. Събитието бе открито от Теодора Евтимова – Директор на Регионална библиотека "Любен Каравелов" – гр. Русе и Мария Дуковска – Главен редактор на сайта Az-deteto.bg.

Официален гост на беше г-жа ИренаПетрова – Директор Дирекция "Образование и култура" приобщина Русе.Тя приветства всички гости.

„Гордейте се, че сте българи. България и българите са дали светлина – четмо и писмо на всички славянски народи. Много се радваме, че Русе е най-четящият град в национален мащаб. Това е невероятна визитка и много градове биха искали да носят тази титла.“ – заяви г-жа Петрова.

Катрин Иванова представи електронния читателски дневник на “Забавното лятно четене“ на Az-deteto.bg. Тя показа как децата могат да се регистрират, да влязат в своя акаунт, да изберат конкретна книгаи да отговорят на въпросите по нейното съдържание.

Посланици за Русе са Дивна и Симеон Йорданов, участник в „България търси талант“. Симеон Йорданов изпълни танц с книга, тип поп-ин.

Посланици за Русе бяха направени и двама от най-редовните читатели на детския отдел Симона Младенова и Калоян Радославов.

Библиотеката награди десетте най-четящи деца за 2013 г. като на първо място е Симона Младенова със 139 прочетени книги, на второ място Илинор Стефанова със 116 книги, а на трето – Елеонова Младенова със 97 книжки.

Трите най-четените книги в детския отдел на РБ „Любен Каравелов“ – Русе са „Матилда“ на Роалд Дал, „Старогръдски легенци и митове“ и разкази на Йордан Йовков.

Ирина Атанасова от Музикалното училище изпълни Двугласна инвенция на Йохан Себастиян Бах и Соната 1 на Хайдн.
Младата музикална група „Strangers“ в съставОливер Юргас, Васкен Хадавян, Ерик Юргас, Димитър Димитров, изпълниуникална комбинация от различни произведения – шотландската народна песен „Старите приятели“, серенада на Йозеф Хадн и английската народна песен „Зелените поля“ и за финал направиха интерпретация на Nothing Else Matters на Metallica с флейта.

Прочетете още:
Забавното лятно четене 2014 започва с кръгла маса за грамотността на децата

Забавното лятно четене обикаля 7 града

Сподели в: