13 Арт-инсталации се появиха в София

„Ако ти си артист…
Ако визуалните изкуства са твоята страст…
Ако си виждал интересни арт-инсталации по света, а у нас – не…
Ако мечтаеш да реализираш своя уникална идея тук….”

Това беше предизвикателството на пазар за изкуство и култура Human Thinks, като даде уникалния шанс на столични артисти да изразят своя талант в сферата на съвременното визуално изкуство. Идеята на инициативата е творбите да преобразят градската среда и да станат постоянна част от културната карта на столицата.

Проектът залага и на екологичното мислене у младите хора, като творбите са създадени изцяло от рециклирани материали и предмети.

В резултат от проекта в софия вече има разположени 13 арт обекта или както е прието да се наричат тези форми на изкуство арт-инсталации. Специална Артистична Карта (разпространена безплатно в столицата) ще посочва местонахождението им.

Ако си падате по съвременното изкуство, авторите, отправят предизвикателството да си направите снимка до всичките 13 инсталации, след което да ги публикувате във фейсбук страницата на human thinks, или да изпратите снимките на info@humanthinks.com

Тези които са заснели всичките творби ще получат билет или покана за събитие или представление от програмана на human thinks.

Сподели в: