120 майстори и артисти ще участват във фестивала на руските занаяти и фолклор

В рамките на Годината на руската култура Министерството на културата на България и Министерството на културата на Руската федерация с изпълнител на проекта "Жокер медиа” организират фестивал на руските занаяти "Град на майсторите” на 12 юни 2008 г. в Сфия – площад "Ал.Невски” и на 14 юни 2008 г. в Пловдив – площад  "Централен". Начало – 16:00 часа – финал 22:00 часа.
120 майстори и артисти ще вземат участие в най-големия фестивал на руските занаяти и фолклор. Занаятите са от районите на Москва, Нижни Новгород, Твер, Палеха и други области на необятната руска страна. Ще има дърворезба, рисуване върху дърво, тъкачество, грънчарство, ковачество, плетива и, разбира се, ….много, много от традиционните руски сувенири – матрьошките.

Всички произведения на автентичното руско изкуство, които ще се продават, ще са направени непосредствено пред погледа на посетителите.

Предвидени са  народни игри и забави, конкурси с награди.
За най-малките ще има атракциони, оформени по мотиви от руски приказки. Очакват ги  Ростовските кукли и настолни игри, както и конкурс за рисунки.

Ще бъде представена експозиция на старинния руски костюм  (ХІХ – началото на ХХ век) от уникалната колекция на Сергей Глебушкин. На по-смелите ще се предлага униклно  боди-арт/татуировки/, направено от майстори-специалисти в областа на руския ръкопис.

В голямата концертна програма ще вземат участие танцовият ансамбъл "Волга” от Уляновск, ансамбъл "Россияночка”, цирковият колектив на Александър Плащинский, етно-рок групата "Жыли-были”, легендарният изпълнител на народни инструменти Алексей Архиповски.

Концертът ще завърши с рок групите "Оффроад” и "Лиза Бесс”.

Сподели в: