12 шрифта от цял свят на изложба в София

Две фото изложби привличат вниманието в София. Първата е "Между" – на Алексанъдр Дончев и 12 шрифта от цял свят.

МЕЖДУфотографска изложба на Александър Дончев Галерия за фотография SYNTHESIS бул.”Васил Левски”55, до ФотоСинтезис Арт Център 12 юни – 2 юли. Отворена е за посещение от 12 юни.

“Винаги разглеждам фотографията като послание, кодирана емоция, опитваща се да победи времето и нашето объркано разбиране. Цикълът „Между” е опит да бъдат създадени двойнствени символи и да бъдaт направени открития между противоположности в нашите възприятия. “Между” е нашият избор или илюзия за избор, в “между” е нашият път. В двойнствеността на “между” се крие начало на процес, опитващ се да изравни разликите. Всяко видимо нещо във вселената е процес между две различни противоположности, те са само видима енергия на изравняването в ЕДНО…” Александър Дончев

Изложбата е част от Месец на фотографията 2014г.

За автора: Александър Дончев е роден през 1975г. в Струмица, Македония. Завършил е специалност „Фотография” във Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ – София. От 2003 година е собственик на рекламната агенция EPP. Автор e на шест самостоятелни изложби.

12 шрифта от цял свят ФотоСинтезис Арт Център, бул.”Васил Левски”57, кафе-галерия 16 – 22 юни

Откриване: 16 юни (понеделник) от 19.00 часа В Кралската академия по изкуства в Хага (KABK) съществува уникален курс за шрифтов дизайн, наречен Тайп енд Медиа (t]m). Всяка година малка група избрани студенти от цял свят получават възможността да се потопят в загадъчната и интересна област на шрифтовото изкуство. Изложбата ще представи 12 дипломни шрифта на завършилите през 2013 г. студенти. При откриване на изложбата трима от завършилите магистри ще разкажат за обучението в академията, за процеса на работа и историята зад всеки един от дипломните шрифтове. Криста, Мария и Трой ще се радват да бъдете техни гости в приятната атмосфера на кафе-галерията Синтезис.

Изложбата е част от програмата на шрифтовия фестивал Типофест.

Сподели в: