12-часов концерт-спектакъл за първи път в Шумен

На 27 април, събота, за първи път в Шумен ще се състои грандиозен 12-часов концерт. Събитието е под наслов „Знаците на радостта“ и е част от проекта на Община Шумен „Шумен – живият град“.

Над 500 изпълнители от всички възрасти и различни стилове ще се представят на две открити сцени в парк „Студентски“. Събитието ще е в шест части и ще се проведе от 10.00 до 22.00 ч. Клоуни и детски състави ще се погрижат за забавлението на най-малките, фолклорна музика ще звучи за любителите на народното творчество. За ценителите на класическа музика Държавният симфоничен оркестър – гр. Шумен, е подготвил специална сюита, а изпълнителите на младежка музика и на хип-хоп ще се редуват на сцените и ще радват гражданите на Шумен.

Гвоздеят на галаспектакъла е Георги Мамалев, който е подготвил серия от скечове и песни. Част от тях актьорът посвещава на паметта на големия шуменец Тодор Колев.

„Тодор Колев беше мой приятел, колега и учител. Като млади много често сме работили заедно и сме преживели прекрасни мигове. Гордея се, че имам възможността да играя в негова чест в неговия роден град. Навремето с НЛО сме идвали в Шумен и си спомням една чудесна и отзивчива публика“, сподели Георги Мамалев.

Този концерт е най-големият от проекта „Шумен – живият град“. Петима водещи ще се грижат за динамиката и атмосферата между изпълненията. Това ще са Живко Жечев, радиоводещите Христина Димитрова и Стоян Стоянов, а за по-младата публика ще има двама клоуни.

В спектакъла „Знаците на радостта“ ще вземат участие състави от детски градини и начални училища, хорове, фолклорни ансамбли, кукери, поп и рок музиканти, групи и формации и много други, които ще представят различните страни на културния живот в града. Тържеството ще завърши с празнична заря.
 

За „Шумен – живият град“

„Шумен – живият град“ е проект на Община Шумен, който има за цел да обогатява културния живот на жителите на Шумен и да работи за утвърждаването на града и региона като център на духовността, знанието и творчеството.

Проектът „Шумен – живият град“ се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

Сподели в: