12 трика за регулиране на килограмите в "ИПОлогия на храненето"

Постигането на стройна фигура и влизането във форма с първите дни от пролетта е още по-бързо, лесно и ефективно! В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува първата книга „ИПОлогия на храненето". За диетите, за душата и борбата с килограмите“ на един от най-известните специалисти по храненето у нас – Ипократис Пападимитракос. Освен, че е практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, Ипократис Пападимитракос е кинезитерапевт и психолог. Той е първият специалист в България, който заговори за „нормално хранене“ като начин на живот и състояние на духа. Методите, които Ипократис прилага се различават от класическата диетология. Обикновено наднормените килограми се третират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.

Самият Ипократис смята, че до голяма степен успехът на методите му се дължи на факта, че е изпитал върху себе си всичко, което читателите ще прочетат в книгата му или ще чуят и видят в кабинета му. Преди години, когато пристига в България, той тежи 120 килограма. Полага много усилия, за да изглежда безупречно днес и да има правото да съветва други с подобни проблеми. Но предупреждава своите пациенти, преборили килограмите, че винаги е възможно да върнат наднорменото тегло.

В книгата „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“ Ипократис не само разкрива какво е „нормално“ хранене, но и средствата, с които да се постигне. Авторът разобличава митовете за напълняването и обяснява реалните причини за него. Посочва какво е и какво не е храна, разкрива тънкостите около качеството и количеството ѝ, дори споделя своята лична диета. Книгата съдържа не само съвети, но и т. нар. „практична ипология“, в която специалистът прилага конкретни нискокалорични рецепти, както и таблици с физическа активност и калории на основните храни. В изданието е поместена лесно приложима и достъпна десетседмична програма в три етапа за преодоляване на погрешните стереотипи, свързани с начина на хранене, която гарантира трайна промяна в начина на живот, постигането и поддържането на нормално телесно тегло и хармонично състояние на душата.

За първи път в книгата топдиетологът разкрива прословутия „метод на Ипо“ и тайната на „свободния ден“, когато са позволени всички храни. Особено място е отделено на съветите на Пападимитракос за храненето при децата или по-точно на съвременните „модерни“ деца, на затлъстяването и стреса при тях, на емоционалните фактори, които им оказват влияние, на детската депресия. В приложенията към книгата всеки може да намери най-подходящата за него диета, а на последните страници са поместени универсални 12 трика за регулиране на килограмите

Среща – беседа с топдиетолога Ипократис Пападимитракус в Пловдив 
25 април, сряда, 18:00 ч.
Книжарница "Форум" – МОЛ Галерия Пловдив

Сподели в: