115 шуменци взеха участие в логическата игра „Умен шифър“

Десетки участници между 11- и 50-годишна възраст се събраха в събота по обяд пред Паметника на свободата в центъра на Шумен за старта на логическата игра „Умен шифър“.

Инициативата изискваше решаване на логически задачи, чиито отговори са обвързани с историята, културата и етническите традиции на региона.

Първият отбор, разгадал загадките на „Умен шифър“, бе отборът на Елица Павлова, Десислава Стефанова и Дамян Димитров. Те спечелиха екскурзия до Букурещ, където видният шуменец Добри Войников е продължил своята театрална дейност.

„Това е единственият отбор, който имаше много интересна стратегия. В продължение на 3 часа и половина те обмисляха своите ходове, преди да тръгнат към локациите“, сподели Данаил Сотиров, един от организаторите.

Началникът на отдел „Култура и реклама“ от Община Шумен Здравка Стоянова официално откри надпреварата, след което отборите се втурнаха към емблематични сгради и локации в града, където трябваше да разгадаят скритите послания, за да стигнат до следващите задачи.

Домакин на финала на надпреварата бе музеят „Добри Войников“, където участниците получиха своите награди и обсъдиха инициативата.

На второ място се класира отборът на Марияна Иванова, Иван Иванов и Юлия Златанова, а трети бе тимът на Валерия Колева, Соня Каракашева и Сергей Цанков.

Събитието се осъществи с общите усилия на Ротаракт Шумен и Общината като част от проекта „Шумен – живият град“, който е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Сподели в: