"11-ят час" на Леонардо ди Каприо

Документалният филм "11-ят час", с продуцент и сценарист Леонардо ди Каприо ще бъде представен за първи път у нас на фестивала "Киномания 2009". Във филма климатичните промени и бъдещето на планетата ни се обсъжда от известни учени и политици, сред които Михаил Горбачов, Стивън Хоукинг, Анди Ревкин, Лестър Браун, Тим Кармайкъл, Уес Джаксън.

"11-ят час" е направен с огромните усилия на актьора Леонардо ди Каприо, който е известен с подкрепата си на различни еко каузи. Документалният филм е най-големият му принос за разгласяване на проблемите на нашата Земя.
Филмът може да гледате на 23 ноември от 19:00 в Дом на киното, 24 ноември от 19.30 часа в кино Одеон и на 25 ноември в кино Люмиер от 19.00 часа.
Цената на билетите е 8 лева, за ученици, студенти и пенсионери – 6.

11-ят час е последният момент, в който промяна все още е възможна. Филмът изследва как сме достигнали този момент – как живеем, как влияем на екосистемите на планетата и какво можем да направим, за да променим тази посока. Чрез интервюта с експерти от целия свят, сред които Михаил Горбачов, прочутия учен Стивън Хоукинг, бившият шеф на ЦРУ Р. Джеймс Уулси и експертите по дизайн Уилям Макдона и Брус Мау, заедно с още 50 водещи учени, мислители и лидери, филмът разисква най-важните проблеми, пред които е изправена нашата планета и ние, хората.

Сподели в: