11 дни остават до големия концерт на Енио Мориконе

Точно 11 дни остават до големия концерт на Маестро Мориконе в София! На 10 декември в зала "Арена Армеец" в София Енио Мориконе ще събере най-страстните си почитатели. На 11 декември, от 10:30 ч в аулата на Нов български университет е церемонията по присъждането му на почетната степен „Доктор хонорис кауза” на НБУ.

Специално за концерта организаторите от "Ивент Зона" правят поръчка за най-добрата професионална техника от Италия – микрофони, синтезатор и китари. Роялът Steinway ще бъде абсолютен акцент за величествената музика на римския диригент, тъй като в България разполагаме само с два инструмента от този вид.

Подготовката за събитието е в разгара си! Маестро Мориконе е планирал 3 дни по 6 часа дневно репетиции с 185 – те български музиканти, Теодосий Спасов и артистите, които пристигат с него. Мащабът на шоуто е впечатляващ с амбицията и отдадеността на всички участници в него. Съдейки по професионализма на съвременния Моцарт, организаторите предвиждат изключително преживяване за българската публика!
Маестро Енио Мориконе пристига с екип от 20 души – техническа поддръжка, тонрежисьори, озвучители, музиканти и хор-диригенти. Полетите им са от различни краища на планетата, разпръснати по многобройните си участия, всички те ще се съберат за дългоочаквания спектакъл в София. Изискванията на италианците са за висококачествено обслужване, 5-звездни хотели и средиземноморска гурме кухня, които "Ивент Зона" ще им подсигури!

Шестимата музиканти, които концертират с композитора, са истински професионалисти с множество международни награди. Божественият глас от екипа на г-н Мориконе принадлежи на примата Сузана Ригачи. Сопраното звучи в безспорната класика – уестърна "Добрият, лошият и злият", както и в много други композиции на Маестрото. Клавишите на пияното танцуват под пръстите на Джилда Бута, струните на електрическата китара пеят в ръцете на китариста Роко Дзифарели, а бас китарата звучи безупречно, когато на нея свири Нани Чивитенга. Леандро Пичони е кийбордистът, който освен че допринася за великолепно звучащите мелодии на композитора, работи усърдно и по личния си проект в памет на изключителния Астор Пиацола. Масимо Д’Агостино застава зад барабаните на 10 декември в зала "Арена Армеец", когато силата на музиката и звукът на киното ще зазвучат с празничен апломб.

Първият сняг покри страната с кристална свежест и коледно настроение. Декември наближава, а с него и дългоочакваният коледен подарък на Маестро Енио Мориконе към любителите на класическа музика в България!

Билети за концерта на Енио Мориконе може да намерите на: https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/, http://ticketsbg.com/event.php?id=1045, на касите на Easy Pay в цялата страна и каса „Кантус Фирмус” в зала „България”.

Сподели в: