11 български банди част от Stage ON

Open Stage е част от музикалната програма на ON! Fest (4G) и е запазената територия за българските банди от най-различни стилове.

През целия втори ден на фестивала – 17 септември – от 9.00 до 19.00 часа на сцената в Зала 5 ще свирят български групи от всички стилове, подбрани от екипа на muzikant.org.

Всички банди на Open Stage бяха избрани с конкурс, на който се явиха почти 90 формации от цяла България.

11 от тях се класираха до финала и освен участието в първото издание на уникалния по рода си младежки форум у нас,  всички те ще получат като награда професионален видео и аудио запис на избрана песен от техния концерт.

Групите на Open Stage са: Немо, 7edem, Saltriver, Weil, Response, Зона, Adibas, Q-Check, DA Small Tragoediaz, Ajabez и Nomadia.

Ето малко повече за тях:

Стилът на 7EDEM може да се опише като смес от реге, боса нова, самба, фънк, рок, рага, хип-хоп, българска народна музика и т.н. През над 10-годишната си кариера 7EDEM имат над 1000 концерта на четири континента, няколко големи хита и съвместни участия с Джейсън Картър, Клод Дж. Уудс джуниър, Роб Бойд, Мишо Йосифов и много други. В последно време групата отново е активна и предстои тепърва да чуем какво ново от тях…
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/25-7edem-na-otkritata-scena-na-ON-Fest

Adibas са една от веселяшките банди на българската сцена, смесваща съвършено иронични и забавни текстове с не толкова съвършено (но пък от сърце) свирене. Фенският им мърчандайз е носен от поколения българи под формата на анцузи, тениски, кецове и сакове. Музиката им е също толкова качествена, колкото и останалите продукти с марка Adibas, защото и тя е правена в Китай "от умели композитори и текстописци", разкриват от групата. "Трябва да ни чуете на живо, за да се убедите в качествата ни, така че – заповядайте на първия гиг на Adibas, след близо едногодишна творческа пауза.".
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/22-Adibas-na-ON-Fest-2011–17-Septemvri

Ajabez правят модерен рок, без всякакво съмнение, без тесни стилови определения, но с етно елементи, фънки моменти, неравноделен ритъм, нежeн звук на цигулката и атрактивни вокали. Въпреки относително кратката си история Михаил Стефанов (вокал), Бояна Желязкова (цигулка, бекинг вокал), Васето Крумов (китари), Кристиан Рахнев (бас) и Милен Райков (ударни) могат да се похвалят с множество самостоятелни концерти у нас и в чужбина и със сигурност тепърва ще чуваме за тях!
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/24-Ajabez-na-ON-Fest-2011–17-Septemvri

Немо е група от източната част на София, работеща в стилистиката на модерния посталтернативен рок. Попивайки вдъхновение от двете страни на Океана, обогатява от грънджа, британския рок и алтернативната музика с автентичния привкус на българското си звучене, в по-тъмни краски и с притегателна меланхолия.
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/17-Nemo-na-ON-Fest-2011–Otvorena-scena

Q-Check е създадена през 2007 г., напълно случайно от неслучайни хора. От тогава имат два албума, няколко видеоклипа, стотици концерти и синглите „Попфолк звезда” и едноименния за втория албум – Chakarazzi. Преди броени дни пуснаха и чисто нова песен с видеоклип и само за няколко дни „Мор-Ска“ доказа потенциала си на летен хит в жанра си. Работата по следващия албум тече с пълна сила, особено когато членовете на бандата не са заети с основното си задължение – да се забавляват…
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/27-Q-Check-na-ON-Fest–17-septemvri

Бас, барабани, китара, вокал. Тази традиционна конфигурация се разчупва от екзотиката на гайда, перкусии и цигулка. Стилово Nomadia се доближава най-много до определението world music, но музикантите бягат от стандартното жанрово рамкиране. Музиканти от групите Булгара, Fake, Сафо, Силует и много други проекти, събрани от любопитството си към новия звук и универсалните послания за завръщане към природата в текстовете си.
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/16-NOMADIA-na-ON-Fest-2011–Otvorena-scena

Response се събират през 2005 година и от тогава имат многобройни гигове по клубовете из България, участия по фестивали и открити сцени, както и награди от тях. Звученето им е фънки-рок , но не стоят встрани от интересни реге, рок енд рол и джази хрумвания.
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/15-Response-na-ON-Fest-2011–Otvorena-scena

Рок дуетът WEIL е създаден 2009 г. от Папи – китара и Мая – цигулка. Новаторската комбинация от електрически цигулка и китара дава възможност за интерпретация и уникално звучене на много, стилистично различни, произведения. Работата на WEIL е фокусирана върху авторски творби. Наред с тях в репертоара си имат редица популярни "парчета", прочетени и изпълнени под влиянието на техните любими стилове – неокласика и мелодичен рок.
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/28-WEIL-prieha-pokanata-na-ON-Fest

Da Small Tragoediaz или “Малки трагедии” съществуват в различен състав или понякога дори без постоянен състав. Все пак, в основата е Т. Манол или Dr Frank – вокалът, стожерът, текстописецът, инициаторът на арт-концепцията на проекта – Da Small Tragoediaz. Част от групата в момента са: Herr Stein, Hed Trips, Euerpi, 2backOFF. Т. Манол описва стила на групата така: “Експериментален синтез между индустриални звуци, цифровизирани рифове, диско бийтове, истерични речитативи, мелодични припеви и каквото друго ти хрумне в служба на формалистична нонсенс поезия… или готически попарт експресионизъм”.
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/18-DA-Small-Tragoediaz-na-ON-Fest-2011–17-Septemvri

Група Зона е основана през 2003 г. в София от Христо Марков – вокал/китара и Александър Кръстев – бас китара, а по-късно към тях се присъединява и Бисер Веселинов – барабани. Групата свири по клубове в София и в страната. Участва на редица фестивали, телевизионни конкурси и концерти. Стилът им е мелодичен рок, а различните вляния в него са многобройни.
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/21-ZONA-na-ON-Fest-2011–17-Septemvri

Група Saltriver води началото си от  края на 2005 г, а стилът им твърдо е алтернативен рок, с осезаемо влияние на сиатълското звучене от 90-те години. От тогава са издали дебютния си албум Tombstone Without A Name, както и трите краткосвирещи записа Next Bus To Heaven (2008), Anonymous (2009) и You And Alcohol (2011). След едногодишна раздяла наскоро Saltriver се събраха в обновен състав и тепърва предстои да разберем как ще продължат…
Снимки, видео, още на:
http://bg.onfest.bg/news/14-Predstavyame-vi-parvata-grupa-za-Open-Stage

Билети за ON! Fest (4G) се продават в мрежите на Eventim и Ticketstream в цялата страна, както и на:
http://bg.onfest.bg/tickets,
http://www.eventim.bg/bg/bileti/on-fest-2011-hall-1-sofi-inter-expo-center-279729/performance.html

ON! Fest (4G) е младежки фестивал без аналог в България, включващ тематично разделени модули, покриващи всички младежки интереси. В рамките на три дни (16-18 септември 2011), на площ от над 7000 кв. м. в Интер Експо Център, ще бъдат съчетани графити, съвременна музика, танцови състезания, скейтборд, японска култура, beatbox, представяне на най-нови IT технологии и турнири по компютърни игри, демонстрации, уъркшопи, семинари, музикални и танцови състезания, лекции и дискусии на теми, които вълнуват младите хора. ON! Fest 2011 включва модулите Stage ON!, Party ON!, Street ON!, Dance ON!, Technology ON! и Aniventure ON!. Още – на http://bg.onfest.bg

Сподели в: