105 хайку на 3 езика – в мултимедиен спектакъл с Мая Кисьова

На 26 ноември, в 19.30 ч., в Червената зала на Червената къща ще се играе "Безопасни игли" от Петър Чухов – мултимедиен хайку-спектакъл с актрисата Мая Кисьова. Това е седмото представление на уникалния спектакъл.

сценарий и режисура: Мая Кисьова
музика: Петър Чухов
мултимедия: Валентина Фиданова-Коларова
фото-хайга: Рафаил Георгиев
превод на руски: Натали Леви (Русия)
превод на японски: Баня Нацуиши (Япония)
аудио запис: Zero Project Studio София

105 хайку и музика от носителя на Голямата награда за поезия на Музея „Башо” в Япония Петър Чухов, изиграни на 3 езика – български, английски и руски от актрисата Мая Кисьова, обединени в 7 тематични епизода, съчетани с красиви фото-хайга на художника Рафаил Георгиев, възпитаник на НХА и Академия за изящни изкуства в Рим, в мултимедийната игра на д-р Валентина Фиданова.

Плетеница от стотици безопасни игли, чийто блясък съдържа любовта, могъществото на природата, красотата на взаимодействието между източната и западната култура чрез устойчивата форма хайку, която обединява творци и почитатели от целия свят.

Екзотични елементи от шотокан-карате и чайна церемония. Персонаж, който чрез изкуството се освобождава от тъгите на миналото, преживява детството и зрелостта, усъвършенствайки комуникацията си с вселената. Създаден като свободен проект на професионалисти, спектакълът се играе вече трети сезон с успех както в България, така и в чужбина.

Спектакълът се играе под патронажа на посолството на Япония в РБългария.

На български, английски и руски език.

Времетраене: 55 мин.

Вход: 6 лв.

Сподели в: