105 хайку на Петър Чухов в театър „Сфумато”

На 2 ноември (сряда) от 19 ч. в театър „Сфумато” – София ще бъде премиерата на „Безопасни игли / Safety Pins / Английские булавки” – мултимедиен спектакъл по 105 хайку на Петър Чухов.
Сценарий и режисура: Мая Кисьова; музика: Петър Чухов; мултимедия: Валентина Фиданова; фото-хайга: Рафаил Георгиев; аудиозапис: Zero Project Studio. С участието на Мая Кисьова.
Спектакълът е под патронажа на японското посолство в България и се играе на три езика – български, английски и руски, а в мултимедията присъстват и преводи на японски.

Хайку-математика, открита в съчетанието между текст и асоциативна мултимедия; в живата актьорска игра, жонглираща с богатството на три езика; в ремисията и декаданса на елементи от мудри йога, шотокан карате и чайна церемония.
Безопасната игла е свързващ модул между източната сдържана красота и егоистичния западен сексапил. Устойчива и утилитарна – тя съединява фрагменти, но не шие. Остава между тях, но не завинаги. Причудливата “тъкан” от 1200 безопасни игли материализира уникалния “код” на човека, зависимостта му от предци, природа, жизненост и смърт.
Свободата и изборът са в оригиналната музика на спектакъла – динамична любовна игра между китара и цигулка. И в ярката фото-хайга – където разрушеният роял на Шопен е съизмерно прекрасен с перления наниз, преливащ от огромна бяла раковина.

„Безопасни игли / Safety Pins / Английские булавки”
Вход: 10 лв.

Добре дошли!

Сподели в: