"100 начина медиите да работят за нас" от Тодор Шабански

 "100 начина медиите да работят за нас" е първата книга на журналиста Тодор Шабански. Написана е на достъпен език, който ще се хареса на всички възрасти и различни социални групи. Книгата е изключително практически ориентирана с интересни заглавия на главите и забавни илюстрации.

Авторът споделя: "Медиите са най-бързото и лесно средство да решите проблем, да добиете популярност, дори да спечелите, като контролирате обществото и направявате събитията".

Какво ще намерите в нея:

Не вярвайте на всичко
Как да отсеем важното
Как да подберем източниците на информация
Медиите преувеличават, хиперболизират, често лъжат
Внимавайте какво снимате и какво държите в мобилния
Как да търсим информация
Избягвайте интервюта по телефона
Посланието е важно, а не вие

и още:
Как да се държим в социалните мрежи, как да разпознаваме троловете, как да говорим и пишем в медиите.

С тази книга щке се научите да боравите по най-ефективния и полезен за вас начин с медиите. Тя е задължително четиво за всички нас, съвременните хора, които от сутрин до вечер сме потопени в морето от информация, заливани сме от медии и сърфираме непрекъснато в интернет, общувайки активно през много социални мрежи.


За автора:

Тодор Шабански е дългогодишен журналист и анализатор, преминал през медиите "Спорт", "24 часа", "БНТ", "Ринг" ТВ и bTVл Отразявал е девет олимпиади, стотици световни и европейски първенства и турнири, автор и съавтор е на документални филми за Стефка Костадинова, Кубрат Пулев, Йордан Йовчев, Катя Дафовска, Силвия Митева, Армен Назарян и др. Коментатирал е за БНТ знаменитите олимпийски титли на Стефка Костадинова и на Катя Дафовска.

Авторът е реализирал редица медийни проекта на МОК, ИААФ, Trans World Sport, Световната федерация по щанги, спортната телевизия "Ринг". Разработил е телевизионния продукт "Български футбол".

Завършил е "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Лектор е по спортна журналистика в Пловдивдския университет, НСА и Международната олимпийска академия в Гърция.

Прочетете още:
"Корпоративна социална отговорност и комуникации" от Жюстин Томс и Марина Стефанова
„Книга“ е първото име за „медия“

Сподели в: