10 000 танцуваха на Hello Summer с Metropolis и John Digweed

Над 8000 фена и Metropolis посрещнаха лятото на 1 юли, с Hello Summer парти на открито. Традицията на големите стрийт паради от края на миналото десетилетие бе възродена по един нов и атрактивен начин, който се случи с амбицията да се превърне в ежегоден фестивал, съобщиха от организаторите. Hello Summer бе подаръкът от Метрополис към всички, които са част и подкрепят електронната сцена в България в последните 2 десетилетия.

Събитието започна в 12:00 часа, а с напредването на деня, феновете пред сцената и в парка пред Паметника на Съветската армия ставаха все повече и повече. До 19.00 часа зад пулта се редуваха едни от най-добрите български хаус, техно и транс диджеи Ziggy, Hristo Dimitrov, Shoker, Nikk, Gabriel, Stefan Dega (Teo), Zimonski, Lyubo & Andrew, Thor Vik, ValEx & Stein, Doncho, последвани от Metropolis DJs: Jassen Petrov, Miss Lidiya & DJ Smurf и DJ Steven.

Звездната поредица приключи малко преди 19.00 часа с премиерата на официалната клубна версия на специално създадения за Hello Summer едноименен химн на лятото, продуциран от DJ Steven и Jassen Petrov за Метрополис. С нея започна и конкурсът за любителско видео на парчето. През целия месец юли всички ще могат да заснемат своите версии на песента, предоставена за свободно сваляне на http://soundcloud.com/metropolis1/metropolis-hello-summer-short. Всички видеа ще бъдат качени в специално създаден видео канал в началото на август, а трите най-високо оценени от публиката и журито в конкурса ще спечелят страхотни награди.

Кулминацията на партито Hello Summer, разбира се, бе появата на John Digweed – най-голямата световна звезда в електронната музика, пускала на безплатно събитие у нас. Сетът му предизвика серия избухвания, които до края зачестяваха все повече до пълна еуфория преди края на събитието.

Сподели в: