10-то издание на Панорама на детското творчество "Духовно огледало"

През периода 3 – 6 юни 2011 в Старинен Пловдив традиционно ще се проведе X тото издание на Панорама на детското творчество „Духовно огледало” под надслов „Пести енергияспаси планетата Земя".

Една от основните цели на сдружението е да насърчава творческия талант на българските деца в жизнено важни дейности, като опазването на околната среда и формирането назеленоотношение към заобикалящия ни свят. Търсенето и изграждането на алтернативни източници на чиста енергия, както и насърчаването на енергийната ефективност е важно, както за развитието и опазването на планетата Земя, така и за установяването на един по-надежден и екологичен живот за нашите деца.

В Панорама на детското творчество ще вземат участие 21 творчески школи от страната и приблизително 350 деца – млади творци. Къщата музей „Златю Бояджиев” за този период се превръща в къща на детските творчества. На улицата пред нея се разполагат изложбите и творческите ателиета, в които децата показват своите умения. На сцена непосредствено до музея, децата представят своя талант в областта на музиката и танца.

Сподели в: