10 книги за плажа от Христо Блажев

Христо Блажев е книжен гост на Фестивала на лятното четене от 8 до 14 юни.Той се провежда в Албена, Бистро "Дионисиус", на плажа "Моби Дик". Начало – всяка вечер след 18:00 ч. Вход свободен!

Ето неговото предложение за 10 плажни книги, на Издателстов "Сиела"

1. Белканто – Ан Патчет
2. Светлината, която не виждаме – Антъни Доер
3. Играта – Андерш де ла Моте
4. Червен изгрев – Пиърс Браун
5. Анархия на три морета – Йордан Свеженов
6. Човек на име Уве – Фредрик Бакман
7. Къща от карти – Майкъл Добс
8. Кървавата шапчица – Анджела Картър
9. Анна в рокля от кръв – Кендар Блейк
10. В полет към теб – Роалд Дал

Христо Блажев е роден във Видин. Бакалавър по История и магистър по Глобалистика  от СУ. Работил е като професионален читател и редактор за издателство "Изток-Запад", като журналист в културния отдел на вестник "Сега", преди това е бил барман и куп други неща.
В момента управлява издателство DejaBook, заема и редакторски пост в най-голямото българско издателство "Сиела". Създател и администратор на една от най-активните книжни групи във фейсбук: “Какво четеш”. Той е сред топ три на най-четящите хора в страната, като поддържа и блога "Книголандия". Освен това е запален волейболист.

Фестивалът на лятното четене се организира от Гавраил Гавраилов и Велина Христова.

Повече за Фестивала:За  24-ти път Бистро Дионисиус, на плаж Моби Дик (к.к. Албена), е зона за интересни културни събития.
Начало на сезона поставят гостуването на авторите от ежегодния международен фестивал за съвременно изкуство "Процес-пространствоо". В неговото 24-то издание те ще направят творческа вечер при нас на 7 юни (неделя) след 18.00 ч. Така символично ще започне и новата инициатива ГОЛЯМОТО АЙЛЯШКО ЧЕТЕНЕ.

В периода от 8 юни до 31 юли, в рамките на осем седмици, при нас ще бъдат „книжни гости“ хора от екипа на издателство СИЕЛА. Най-голямото българско издателство е наш партньор в опитите ни да разнообразим плажното битие на туристите. От СИЕЛА с голяма радост споделят своите предпочитания за мечтаната ваканция това лято – с книги на плажа.

Старт на ГОЛЯМОТО АЙЛЯШКО ЧЕТЕНЕ ще даде ХРИСТО БЛАЖЕВ (гост в седмицата 8-14 юни). Неговите десет предложения може да видите в приложения файл. Той е редактор в издателство СИЕЛА и поддържа блога Книголандия.

След него ще гостуват Рия Найденова, Петя Господинова, Димитър Николов, Захари Карабашлиев, Константин Йорданов, Елица Пенова, Дамян Дамянов.

Самият ФЕСТИВАЛ НА ПЛАЖНОТО ЧЕТЕНЕ ще се проведе в периода 1-10 август 2015 г.

Ще ни гостуват интересни автори от водещи наши издателства. Ще се опитаме да намерим разумния баланс между лежерно говорене и качествени напитки и мезета. Дрескод отново по бански и джапанки.

Очаквайте седмичните бюлетини от нашата кампания и предложенията на книжните ни гости. Книгите от тях могат да се закупят от плажната ни щанд на бистро Дионисиус (плаж Моби Дик, община Балчик), или от книжарница СИЕЛА – Варна (Фестивален и конгресен център).

Организатори на събитията са Гавраил Гавраилов и Велина Христова.

Сподели в: