10 години Лот Лориен““

През настоящата 2008 година се навършват 10 години от създаването на групата “Лот Лориен”. Всички концерти от януари до декември включително в България и по света, ще бъдат посветени на тази годишнина.

Януари месец “Лот Лориен“ще имат участия в София и Враца
16. 01. 2008, 21:30ч, концерт в клуб "Back Stage" – София, бул “В. Левски” 100
17. 01. 2008, 19:30ч, Младежки дом – Враца. Участие в Празничния концерт на церемонията по връчването на третите годишни награди на Visit Vratza – “Враца и светът”. Девет статуетки ще бъдат връчени на личности, организации и фирми за принос в популяризирането и просперитета на град Враца и региона. Номинациите се правят от обществото, а гласуването се провежда на официалния сайт на наградите awards.vratza.com. Участват още Валя Балканска, Дичо и др.

Етно група “Лот Лориен” изпълнява авторска музика, както и интерпретации на традиционни песни базиращи се на български, балкански, еврейски, келтски и световен фолклор, прогресив и джаз елементи.

От създаването си групата е имала над 250 концерти и фестивални участия в 19 страни по света, включително Русия, Южна Корея, Финландия, Пакистан, държави от балканите и средиземноморието.

Първият музикален журналист в България който пуска в национален ефир “Лот Лориен” е легендарният Тома Спространов, познат на поколения българи като водещ на “Пулсиращи ноти” по БНР.

В Америка групата е открита от американския музикален експерт Рудолф Карера фон Лин (в момента президент на CLCX), който е работил с големи балкански светила като Кисмет, Мизар, Анастасия и DJ Кирил Джайковски.

“Лот Лориен” са работили с най-известния по света български музикант Теодосий Спасов, както и с Роман Столяр от Сибир и Латиф Болат от САЩ / Турция, който е създал музика за LucasArts ТВ сериала “Младият Индияна Джоунс”

През месец април миналата година, всички членове на европарламента получиха оригинално копие от последния албум на “Лот Лориен”, част от кампанията в подкрепа на българските медици в Либия. Групата и друг път е проявявала своята гражданска позиция, включително с участие в националната кампания “Седмица на гората”. Групата е член на IOV към Юнеско от 2003 г.

Сподели в: