1 + 1 = 7 – изложба за международния ден на информацията

На 26 ноември ще се открие изложбата „Едно плюс едно е равно на 7, посветена на международния  ден на информацията.

Шелин, Иллел и Шмуел съвместно с Вени Георг – Фридман

Информацията е всичко, което ни заобикаля, дава ни сведения за обкръжаващата ни действителност и процесите, ставащи в този свят. С помощта на интернет – глобалната компютърна мрежа за обмен на информация – връзката между хората не зависи от разстоянието и времето.

От малки възприемаме чрез звуци и жестове, това става основата на нашето развитие. Като пораснем започваме да възприемаме и чрез букви, символи и знаци. Чрез тях човек е запазвал и предавал знания през поколенията, от пещерните рисунки до съвременната писменост.

В този дух тази изложба е посветена на инструментите, с които човечеството е запазило връзката между миналото и настоящето. Следвайки догмите на математиката „едно плюс едно е равно на седем“ е напълно погрешно, но когато си освободим от коловоза на общоприетото и дадем воля на нашата мисъл, ние разсъждаваме свободно. Разнообразието в природата не е само външно, а и вътрешно. Както всеки е различен, така всеки си има свой  начин на мислене и поглед върху нещата. За едни заглавието може да гласи един мъж плюс една жена е равно на седем деца, за други то гласи един ден плюс едни час е равно на седем различни действия.

Иллел Фридман казва: "И следвайки разнообразието в живота ни, нашето изкуство е разнообразно и различно".                                                           

Столичната галерия „Арт Муза” представя изложбата от пана и картина на едно забележително семейство, в което рисуването е традиция и се предава през поколенията. Майката Вени Георг – Фридман предава на децата си стара технология за сътрворяване на пана върху дърво и картини в същата стилистика, а тя самата се вдъхновява от свежото и неповторимо въображение на Шелин, Иллел и Шмуел. Те са рожби на съвременното технологично общество и всички заедно подготвят специално картини, вдъхновени от интерпретацията на темата за информацията… Като се замислим – всяка картина е резултат от опита на художника да предаде своята информация на зрителя без да даде на всяка цена кода за нейното разчитане…

Откриване: 18.00 ч.

Вижте още:
Фотоизложба "Приказно Мароко"

Сподели в: