Ясни са финалистите от конкурса на Elevation 2012 за непопулярна група или изпълнител

Станаха ясни десетте финалиста от конкурса за непопулярна група или изпълнител на Elevation 2012. В рамките на един месец над 200 групи и изпълнители от цяла България заявиха своето желание да участват на музикалното събитие заедно със звездите Cypress Hill, Erykah Badu, Fat Boy Slim и др. От всички участници Elevation Music Festival и Radio Café Team, който традиционно подкрепя българската музика, избраха 10 имена, които ще се борят за място на сцените на фестивала. Това са:
1. Аcoustic Corporation
2. Aftertaste
3. Algoriddim Live Band
4. Better Than Grey
5. BZD
6. Gross
7. Rebelites
8. Sound Solutions
9. Soundbleed
10. The Barbarones

Десетте групи са стилово разностранни. Подборът на кандидатите е изцяло съобразен с характера на фестивала и звездите от афиша. Вторият етап на конкурса ще се проведе на 31 май, от 20:00 часа в столичния бар Radio Café, където журито в лицето на Gravity Co, SKRE4, и Der Hunds ще дадат своите гласове за двама от 10-те финалисти. Класиралият се на първо място ще се качи редом с тях на главната сцена, а този на второ място ще се качи на трета сцена заедно с много други български и чужди изпълнители.

Интернет потребителите могат да гласуват за своите любимци от 17 май. Това става на специална платформа в популярният сайт за видео споделяне Vbox7, където ще бъдат качени парчетата на десетте финалисти, както и техни снимки. Събралият най-много гласове до полунощ на 30 май ще бъде обявен за група на публиката и също ще се качи на трета сцена на фестивала. Ако изборът на публиката съвпадне с избора на журито, тази възможност ще се даде на класиралия се на второ място.

Миленита

Междувременно седем от най-нашумелите в последната година български групи потвърдиха своите участия на сцените на събитието. В двата фестивални дни публиката на Еlevation ще чуе изпълненията на болкан трип-хоп сензацията Kottarashky, които наскоро издадоха втория си албум, поп грацията Миленита, фънк бандата Southwick и още – Rubikub и Roots Rocket band. Честта да открият второто издание на фестивала се падна на The Top Stoppers, Ogi 23 и Camp Sessions на 22 юни.

The Top Stoppers

Билети за фестивала, който ще се състои на 23 – 24 юни, с откриващо парти на 22 юни, могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim на цена от 99лв.

Още по темата:

Cypress Hill и Sean Paul потвърдиха участието си на Elevation

Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds с участие на Elevation 2012

Erykah Badu, Nneka и Roni Size са поредната изненада за феновете на Elevation 2012

Легендарният Fatboy Slim, Kosheen и Chambao в България на Elevation 2012

Сподели в: