Ясна е пълната програма на фестивала Elevation 2012

Подробната програма на Elevation 2012, който ще се проведе на 23 и 24 юни, с откриващо парти на 22 юни, на военна авиобаза Доброславци, вече е ясна. На 23 юни на главната сцена ще чуем Gravity Co, Chambao, Kohsheen, Parov Stelar, Groove Armada (DJ set), хедлайнера Fatboy Slim и победителите от конкурса за непопулярна българска група The Barbarones. Македонците Sladkaristika са новото попълнение, което ще се качи на сцената на 24 юни заедно с Der Hunds, Skre4, Walk Of The Earth, Nneka, Sean Paul, Erykah Badu и Cypress Hill.

Легендата от RUN DMCRev Run заедно с DJ Ruckus ще са първите звезди, които на 22 юни ще стъпят на DJ сцената, за да открият подобаващо фестивала. След тях партито ще продължи с любимеца Ed Solo, а oт българска страна за нестихващото парти грижата ще имат момчетата от Breakalicious и Camp Session заедно с шампионката по beatbox Печенката. В същата вечер българската сцена ще открият BZD, Ogi 23 и The Topstoppers.

Компания на Roni Size на 23 юни на DJ сцената ще правят Alex Ryba, Pat Poree, DJ Yousef, Metropolis DJ’s, Doncho & Alex Raeva, Skyscraper и Smartech. В същото време на българската сцена ще свирят Loco, Футбол и Шахмат, Pistamashina, Cheaptrix, Milenita, Kottarashky и гърците Mikro.

В последния ден на фестивала 24 юни, на DJ сцената ще се качат Pendulum с DJ set, Mickey Moonlight Breakbot, Breakage, DJ Relia, Apo & Nevena Live, Lina aka Drumroll, Harry Up, Dr Feelgroove, Loot Mill aka DJ Onslaught. Да закрият фестивала на българската сцена честта ще имат Rubikub, Soulgroove, Rebelites, Southwick, Hill Homiez (Sensei, NRG_D, Sistah), Roots Rocket Band и ZionLion.

"Наистина беше трудно да изберем група. Защото стилово разликите между групите бяха много големи. Бяхме впечатлени от тях. Лично аз се спрях на "The Barbarones" и съм сигурен, че ще направят едно много добро шоу. Музиката им е много енергична и им желая късмет. Всички знаем, че фестивалните участия са много важни за всяка група. Това е огромен шанс да свириш пред многобройна и разнообразна публика и да създадеш нови фенове. За нас това беше много важно през годините. Всеки един концерт на голям фестивал, ни се отразяваше много положително. Много се радвам, че напоследък вече има доста такива фестивали на ниво и в България. Нещата се развиват в правилната посока и това с течение на времето ще създаде една много силна сцена. Относно нашето участие на фестивала, този път ще свирим съвсем нови неща. Това е свързано и с излизането на новия ни албум, който вече е на етап постпродукция. Ще бъдат включени съвсем нови неща и ще продължи около 1 час.", каза днес на специална пресконференция Иво Чалъков от Gravity Co, част от журито на конкурса за непопулярна българска група.

Освен музикални емоции на територията на фестивалa ще има още много други, силни преживявания, игри и забавления. Фън парка, ще бъде разделен на две части. В едната любителите на екстремни спортове ще могат да се насладят на професионални демонстрации на скейтъри, байкъри и х-ери. А в другата част посетителите ще могат да вземат участие в различни активности и състезания с много награди.

Вълнуваща изложба на скулптури, движещи се в такт с музиката, body art sessions и изненади от едни от най-добрите графити артисти у нас, ще радват посетителите в обособената ни арт зона. Още усмивки ще очакваме от артистите на Cumbo Circus, които ще жонглират сред тълпата. Бой с торти и баня на открито с парти пяна и водни пистолети.

В забавите тази година сме помислили и за най-малките ни гости. Детския кът ще предложи на малчуганите работилници за вълшебства от хартия, за хвърчила, за създаване на музикални инструменти с подръчни материали, вкусна работилница за сандвичи собствено производство, гимнастика, модерни и хип-хоп танци, активни игри и бейзбол.

Достъпът на хора с увреждания също ще е възможен, желателно е предварително да се подаде заявка на info@elevation.bg до 10 юни 2012г. Ще има специална платформа и тоалетни предназначени за тях. Придружителите на хората с увреждания ще влизат безплатно на територията на фестивала.

На Elevation 2012 ще се използва фестивална валута. Местата за обмен ще са шест, от които пет в зоната на фестивала и едно на входа до касите за билети. Ще има няколко обособени зони за хранене, десет бара, информационни пунктове за актуална информация, както и място, където да заредите телефона си. Ако загубите или намерите нещо, ще можете да го потърсите или оставите на пункта “Lost & Found”.

До зоната на фестивала ще се стига с автобусни линии 29 и 30. Гостите на фистивала ще могат да ползват услугите и на такси. Цената на паркинга за всички гости с личен автомобил  ще бъде 1 лв. на влизане. Ще има и зона за каравани или кемпери, с цена 5 лв. на влизане.

Автобусната линия № 30 на градски транспорт, ще бъде с подсилен график и ще е денонощен. За желаещите да дойдат с кола на фестивала, ще има осигурен платен паркинг, а за велосипедистите ще има вело паркинг.

Вратите на фестивала на 22 юни ще отворят в 18:00 часа, на 23 юни в 11:30 часа, а на 24 юни в 12:00 часа. 

Билети за фестивала могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim на цена от 99лв.

Програма:

Програма на Elevation music festival 2012

Още по темата:

The Barbarones, Rebelites и Bzd спечелиха конкурса за непопулярна група на Elevation 2012

Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds с участие на Elevation 2012

Легендарният Fatboy Slim, Kosheen и Chambao в България на Elevation 2012

Сподели в: