Ясен Василев с премиера на поетичната вечеря „Хляб и зрелища” в „Сфумато”

Поетично-театралният пърформънс „Хляб и зрелища” – дело на  победителя в тазгодишното издание на конкурса „София:Поетики” Ясен Василев, вече може да бъде видян в програмата на големия сезон на театрална работилница „Сфумато”.

Втора поредна година представление на Ясен Василев печели  наградата на малкия сезон, притежаващ състезателен характер. Сценарият на представлението включва произведения, както от първата стихосбирка на Ясен Василев – „Сляп виси безкрая”, така и от предстоящата му книга.
Неизменна част от представлението е и музикант-артистът Бояна Желязкова. Свирейки на цигулка и пиано и пеейки, тя съпровожда рецитала на поета, който прераства от литературно четене в театрална игра.

Фаталната дата 13 октомври поставя началото на ежемесечното представяне на „Хляб и зрелища”. Премиерата започва в 19 ч. За любителите на поетичното изкуство обаче всеки месец пърформънсът ще се изменя, предизвиквайки нови емоции и размисли, тъй като представлението има характер на уникално случване. За „Хляб и зрелища” Ясен Василев казва : „Всяко следващо представление стъпва върху предишното, разрушава го и преподрежда парчетата му”. Още добавя: „Като няма Хляб и Зрелища, яжте нас” .

Сподели в: